11 november 2010

OS X Mail: Standaard download map verplaatsen

mail-icon-png

Wanneer je een attachment download in OS X Mail dan wordt deze standaard in de ~/Bibliotheek/Mail Downloads map geplaatst. Naar mijn idee is dit niet de meest voor de hand liggende map om gedownloade attachments in op te slaan. Het zou veel handiger zijn als de Mail downloads terecht zouden komen in de standaard OS X download folder die ook wordt gebruikt door de webbrowsers.

Mail in OS X 10.5 bied in de voorkeuren zelf geen mogelijkheid om de download locatie aan te passen. In OS X Terminal kan je echter de download map doormiddel van een symbolic link ombuigen naar een andere map.

Sluit de Mail.app af, start Terminal en voer de onderstaande twee commando's uit.

cd ~; mv Library/Mail\ Downloads Downloads/
cd Library; ln -s ../Downloads/Mail\ Downloads

In het eerste commando wordt de Mail Downloads map verplaatst naar de standaard OS X Downloads map. In het tweede commando wordt een symbolic aangemaakt naar de nieuwe lokatie. Hierdoor kan Mail.app nog steeds gebruik maken van de standaard lokatie maar worden de bestanden in de alternatieve map geplaatst.

In Mac OS X 10.6 Snow Leopard kan je de download locatie aanpassen via Mail ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ optie: Map voor downloadsReacties


 • Beetlebinkie

  11 november 2010 om 10:58

  Helemaal TOP. Hier zocht ik al langer naar.

 • Michel Beer

  11 november 2010 om 11:00

  Mail heeft gewoon in de Voorkeuren een mogelijkheid om de downloadmap te wijzigen, dus (sorry) dit is onzin!

  Verder ben ik enthousiast over jullie tips.

 • Wouter

  11 november 2010 om 11:04

  Is het ook mogelijk om ergens in te stellen dat mail eerst vraagt waar hij de bijlagen opslaat? Dat was bij de vorige versies nl wel zo…

 • Alonzo

  24 november 2010 om 16:00

  Ik zou het ook erg fijn vinden als ik elke keer kon kiezen waar ik bestanden opsla. De foto’s horen namelijk niet bij de documenten.
  Is hier iets voor?

Een reactie toevoegen: