23 januari 2010

OS X Media server voor PlayStation 3

Wanneer je de bezitter bent van een Mac en PlayStation3 (PS3) dan is de PS Media server applicatie zeker de moeite waard. Met behulp van deze applicatie kan je namelijk heel eenvoudig op de PlayStation 3 media bestanden zoals foto's en video's bekijken die via je Mac worden gedeeld.

De freeware applicatie bied je onder andere de mogelijkheid om de iTunes en iPhoto bibliotheken te delen met je PlayStation 3. Op het gebied van video worden de formaten zoals AVI, MP4, TS, M2TS en MPEG ondersteund. DVD's kunnen worden afgespeeld met de VIDEO_TS structuur of doormiddel van ISO bestanden.

De op java gebaseerde PS Media server is een must have voor de bezitters van een PlayStation 3. De applicatie is voorzien van een Nederlandse interface en bezit een enorm aantal aan opties, door het enorme aantal aantal komt de applicatie erg geeky over.

Meer informatie over de PS Media Server kan je terug vinden op:

http://ps3mediaserver.org

De meest recente versie (1.20) kan je downloaden op:

http://ps3mediaserver.org/files/pms-macosx-beta-r369.dmgReacties


 • Guus

  23 januari 2010 om 13:52

  Gebruik dit programma al geruime tijd, helemaal top!
  Wil iedereen aanraden om de BETA te downloaden en niet de laatste stable client (1.15). De laatste BETA heeft aanzienlijk minder problemen met het re-encoden van MKV’s.
  Wederom een toptip voor Mac (en PS3) bezitters!

 • tymen

  23 januari 2010 om 14:54

  Heb ik vorige week net 20 $ betaald voor medialink.. werkt prima overigens maar is deze software beter?

 • Phrsh

  23 januari 2010 om 15:25

  ben al geruime tijd op zoek naar iets degelijks. Hopelijk is dit em!

 • holyspirit

  23 januari 2010 om 20:08

  Super programma en werkt ook met subs. alleen hd hapert soms.

 • Ronald

  23 januari 2010 om 21:08

  Mooie tip, wel jammer dat het beeld hapert maar volgens mij heeft dat te maken met de traagheid van de PS3 (812 b/g?)

 • richard

  23 januari 2010 om 23:44

  hij vind mijn ps3 niet kan iemand mij helpen? alvast bedankt

 • Arne

  24 januari 2010 om 2:59

  @richard: Heb ik ook gehad. Ik heb dit opgelost door mijn PS3 een vast ip-adres te geven (in je router het mac-adres en gewenst ip-adres van je ps3 opgeven), en dan dit ip-adres in te vullen bij Algemene Configuratie.

 • jim

  25 januari 2010 om 8:28

  werkt trouwens ook met een XBOX360 die software

 • H@rm

  25 januari 2010 om 16:01

  Deze post komt heel goed uit, thanks ironmanixs! Momenteel op een Mediaplayer aan het oriƫnteren. Op papier een prima alternatief.

  Helaas krijg ik het beeld (SD).AVI niet vloeiend ondanks tweaken (audio 2 kanalen, 10-15 mbits/s enz.) met de instellingen). (SD).MKV wel trouwens. Heeft iemand nog tips voor (SD).AVI?

 • sipoco

  29 januari 2010 om 18:15

  @ Arne, @ richard

  Ervaar hetzelfde probleem. PS3 vindt geen mediaservers, zelfs niet met IP adres vastgezet (vlgs mij is het daarbij niet nodig je MAC vast te zetten overigens, hoeft voor overige servers die ik heb ook niet).

  Enige dat ik heb gedaan: beta geDL’d, geinstalleerd, ip adres gezet (ook op PS3), 3 mappen toegvoegd onder Nav../Share instellingen (wegschrijven en herstart).

  Iemand suggesties?

  BTW Heb een tele2 modem en daaraan een TimeCapsule (bridged). Modem verzorgt DHCP (voor hele netwerk) en ondersteunt geen UPnP (heb ik al uitgevonden). Is dit laatste dan toch het probleem ondanks het vaste IP?

 • sipoco

  29 januari 2010 om 18:43

  Never mind … Too embarresed to mention…

  Firewall (Voorkeuren > Delen > Firewall) vergeten de poorten open te zetten… IP adres zetten was ook fout… Mijn Macbook Pro heeft al een vast adres! Wel nuttig dus: IP adres vastzetten van de PS3 (als je geen UPnP compatible router (/modem) hebt. That is all!!

  Hoop dat dit anderen weer helpt!

  Dom dom dom …

 • jago

  31 januari 2010 om 12:24

  Ik heb het geinstalleerd om mijn iphoto library via de PS3 op de televisie in de huiskamer te kunnen bekijken. Werkt allemaal prachtig, alleen de performance is slecht. Een foto kost ca. 20 seconden. Het zijn weliswaar hoge resolutie foto’s van 5Mb. Maar dat is ook precies de reden waarom ik ze op een groot scherm wil zien.

  Heeft iemand iedeeen hoe de performance is te boosten?

 • Luuk

  10 mei 2010 om 11:02

  Wat een geniaal programma dit. Ik heb 1080 en 720 nog niet geprobeerd, maar een normale DIVX van mijn serie pakt ie perfect. Wat dat betreft is mijn PS3 een heilige graal! Games, Blu Ray films, het NOS nieuws on demand en mijn eigen bibliotheek van films, series foto’s en muziek.

 • Willem Langenberg

  14 augustus 2010 om 22:34

  Guys kan iemand mij helpen..

  Ik heb dit geinstalleerd op mn mac en de ps3 media server maakt contact met mn ps3.

  Helaas krijg ik het alleen niet voor elkaar om muziek af te spelen. Ik kan wel Itunes vinden, maar zodra ik een map open met audio zit daar niks in… iemand suggesties?

  btw ik heb erg weinig verstand van computers dus misschien is er wel een hele makkelijke oplossing…

  Thnx alvast…

 • Willy

  12 januari 2011 om 18:21

  @Ronald:
  Zal niet liggen aan de snelheid van je PS3, die redt dat makkelijk.. Het maakt niet uit hoe je die op internet aansluit, wireless of via LAN, het blijft haperen. Het ligt aan je netwerk dat niet het formaat van een bijv. een .mkv film kan streamen.. hij moet dan natuurlijk wel eventjes gemiddeld 8 tot 10 gb over het netwerk gooien..
  Als je echt groot formaat en kwaliteit films wil kijken op je PS3 moet je eigenlijk een externe HD erop aansluiten..

 • darryl

  16 maart 2011 om 11:42

  waarom met dit programma je kan m tog ok in je netwerk delen hetzelfde idee eigelijk dan zie je ook staan mediaserver

 • Mark

  7 juli 2011 om 21:54

  Ik heb dit programma nu ook geprobeerd en vindt het leuk werken. Alleen las ik ergens dat je ook web-tv hiermee kan kijken. Maar ondanks vele site’s hierover te hebben bekeken nog geen enkel resultaat.

  Heeft hier iemand dit toevallig al aan de praat gekregen? Dit lijkt mij namelijk helemaal super als dit mij ook zou lukken. Bij voorbaat dank!

 • Ik

  16 augustus 2011 om 23:08

  lachen allemaal maar iedere keer als ik een film wil gaan kijken ziet de ps3 wel de server maar niet de films.

  Heb je dan weer lekker veel aan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!