17 augustus 2017

Toetsenbordverlichting van je Mac automatisch aanpassen en uitschakelen

toetsenbord op een macbook

Wie een MacBook heeft met een verlicht toetsenbord heeft de mogelijkheid om de toetsenbordverlichting aan te passen naar het omgevingslicht. Hiervoor wordt een lichtsensor naast de FaceTime camera gebruikt. Deze meet het omgevingslicht en past aan de hand van de resultaten de helderheid van het scherm en toetsenbord aan.

Als MacBook gebruiker heb je de keuze om dit automatisch aanpassen te wijzigen of in zijn geheel uit te schakelen. Daarnaast kun je de verlichting van het toetsenbord ook automatisch uitschakelen wanneer deze even inactief is. Dit alles om de batterijduur van je Mac te verlengen.

Toetsenbordverlichting automatisch aanpassen of uitschakelen

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar het voorkeurenpaneel 'Toetsenbord'
• Klik op het tabblad 'Toetsenbord'

helderheid toetsenbordverlichting mac automatisch aanpassen

Vink de optie 'Pas helderheid toetsenbord aan bij weinig licht' om automatisch de helderheid van het toetsenbord aan te passen. Via de optie 'Toetsenbordverlichting uit na [tijdsperiode] inactiviteit' kun je de verlichting automatisch uitschakelen wanneer je het toetsenbord niet gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je een video bekijkt.

Kan de helderheid van het Mac toetsenbord niet aanpassen

Soms kan het voorvallen dat je de verlichting van het toetsenbord niet kunt aanpassen via de functietoetsen of Touch Bar. Dit wordt veroorzaakt door de optie 'Pas helderheid toetsenbord aan bij weinig licht', wanneer je altijd de controle wilt over de helderheid van je toetsenbord dan moet je deze optie uitschakelen.

Lees ook: Nummers op een azerty-toetsenbord gebruiken zonder shift-toetsReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!