13 februari 2017

Handtekeningen inscannen op een Mac en toevoegen aan documenten

Voorvertoning OS X icon

Vanaf OS X Lion is het al mogelijk om handtekeningen toe te voegen aan je Mac. Dit doe je met behulp van de standaard Voorvertoning applicatie. De handtekening kun je eenvoudig inscannen met behulp van de FaceTime-camera van je Mac, een scanner is dus niet nodig.

Daarnaast kun je ook een handtekening maken met behulp van het trackpad en je vinger. De functie is vooral handig voor wie vaak belangrijke pdf-bestanden, facturen of andere documenten moet ondertekenen. Dankzij deze digitale functie heb je altijd je handtekening bij de hand en kun je deze altijd toevoegen aan documenten.

Handtekening toevoegen aan Voorvertoning Mac

• Open de Voorvertoning applicatie
• Klik in de menubalk op 'Extra's'
• Navigeer naar 'Annoteer'
• Klik op Handtekening ▸ Beheer handtekeningen
• Klik op 'Maak handtekening aan'

handtekeningen inscannen en maken in voorvertoning

Kies een gewenst tabblad voor de invoeroptie. Wanneer je voor trackpad kiest kun je op de knop 'Klik hier om te beginnen' klikken. Meteen kun je de handtekening schrijven met behulp van het trackpad. Druk op een toets om het tekenen te stoppen. Klik op 'Gereed' om deze toe te voegen.

Met behulp van het tabblad 'Camera' is het mogelijk om een handtekening in te scannen. Dit zorgt ervoor dat je handtekening gedetailleerder is. Teken op een wit papier met een donkere kleur pen je handtekening en houdt deze voor de FaceTime camera van je Mac. Zorg hierbij dat de onderkant van je handtekening rust op de lijn op je scherm. Automatisch zal de handtekening worden gedetecteerd en gedigitaliseerd. Klik op 'Gereed' om deze toe te voegen.

Handtekeningen gebruiken op een Mac

Open een document in Voorvertoning, via de annoteer-blak kun je meteen je handtekeningen raadplegen. Klik hiervoor op de krabbel, vind je deze niet? Klik dan in de menubalk op Extra's ▸ Annoteer ▸ Handtekening.

ingescande handtekening gebruiken mac

Kies een gewenste handtekening en deze wordt onmiddellijk toegevoegd aan het bestand. Sleep deze naar de gewenste plek en pas eventueel het formaat aan. Wil je er eentje wissen? Plaats je muisaanwijzer op de handtekening en klik op het kruisje. Helaas is het niet mogelijk om de handtekeningen te beveiligen zodat je bijvoorbeeld eerst een code moet invullen om ze te ontgrendelen. Zorg er dus voor dat je Mac beveiligd wordt met een wachtwoord om misbruik te voorkomen.

Lees ook: Mail HTML-handtekening (CSS) maken in macOS (OS X)Reacties


 • Laura

  22 maart 2017 om 10:36

  Hoi,

  Ik heb bovenstaande geprobeerd bij een PDF bestand. Echter blijft de handtekening apart te kopiëren en te plakken. Ook als het bestand nogmaals wordt opgeslagen als pdf, is de handtekening los te kopiëren uit het bestand.

  Tips?

 • Wesley Fabry

  22 maart 2017 om 10:40

  @Laura als ik een handtekening toevoeg aan een PDF dan kun je dit verplaatsen tot je het bestand hebt opgeslagen en hebt afgesloten. Bij het opnieuw opstarten is de handtekening ‘vast geplakt’ aan het bestand en kun je deze niet meer verwijderen, kopiëren of verplaatsen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!