14 februari 2017

QR-codes scannen met behulp van Google Chrome

chrome icon iOS/OSX

Google Chrome is niet alleen een alternatieve webbrowser voor Mac of PC, ook op de iPhone of iPad kun je deze gebruiken. Sinds versie 56.0.2295.79 kan de app ook QR-codes en streepjescodes scannen.

QR-codes duiken al jaren op steeds meer plekken op. De code verwijst meestal door naar een website of applicatie. Door deze te scannen wordt de koppeling direct geopend en kun je in de meeste gevallen meer informatie raadplegen. Via Chrome kan dit nu snel en eenvoudig.

QR-codes en streepjescodes scannen met Google Chrome

Wanneer je momenteel in de applicatie kijkt zal je merken dat deze nieuwe functie nergens te vinden is, dat klopt. Vreemd genoeg kun je de codes alleen scannen via een snelkoppeling in Spotlight of 3D Touch.
• Open Spotlight in iOS (meer info)
• Zoek naar QR
• Tik op de Chrome app en scan de code

QR-codes scannen via Google Chrome

Heb je een iPhone 6s of 7 dan kun je ook 3D Touch gebruiken. Druk stevig op de Google Chrome applicatie en kies voor de snelkoppeling 'QR-code scannen'. Onmiddellijk wordt de camera geactiveerd en kun je de codes scannen. Wanneer je een streepjescode scant zal Chrome deze als zoekopdracht invullen in Google. Het wordt tijd dat Apple ook QR-codes gaat ondersteunen in Safari of in de standaard camera applicatie, misschien in iOS 11.

Google Chrome
Google ChromeCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  17+  87 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Dataverbruik beperken in de iOS Google Chrome app2Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: