27 oktober 2014

YosemiteYosemite: Handtekening via trackpad toevoegen in Voorvertoning

Voorvertoning OS X icon

Voorvertoning is in OS X Yosemite erg compleet geworden en bevat leuke handige nieuwe functies en opties. Een functie waar vooral veel zelfstandigen, bedrijven en andere sectoren blij mee zijn is de mogelijkheid om een handtekening te zetten onder een factuur, contract of ander document.

Dit kun je heel in Voorvertoning doen via het trackpad van je MacBook of de Magic Trackpad. Hoe dit precies werkt lees je in onderstaande procedure.

• Open een afbeelding of PDF-bestand in Voorvertoning
• Activeer de markerings-functie door te klikken op het koffertje in de knoppenbalk
• Klik op handtekening-icoon (de krabbel)
• Kies in het pop-up venster voor 'Trackpad'

handtekening voorvertoning

Klik nu op de knop 'Klik hier om te beginnen' en het trackpad wordt geactiveerd om de handtekening te maken. Gebruik nu het gehele trackpad om de handtekening zo goed mogelijk neer te schrijven. Even oefenen is zeker aan te raden, ben je klaar druk dan op één der welke toets op je toetsenbord. Klik op gereed als je tevreden bent of op wis om opnieuw te proberen.

Je handtekening is nu toegevoegd en deze wordt bewaard in het archief. Je kunt hem ten alle tijden raadplegen door op het handtekening-icoon te klikken in de markering-knoppenbalk en te slepen naar de gewenste plek. Naast het Trackpad kun je ook een handtekening toevoegen via de camera. Teken dan op een papier je handtekeningen en met behulp van de FaceTime camera van je Mac kun je hem inscannen.

Handtekeningen worden gesynchroniseerd via iCloud sleutelhanger met al je andere Macs, hierdoor kun je ze overal raadplegen.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jan

  28 oktober 2014 om 8:56

  Werkt supergoed! En gewoon op je trackpad kijken wanneer je je handtekening zet, niet op het scherm.

 • Feja

  14 november 2014 om 15:38

  Werkt zeker prima. Heb de tablet-pen gebruikt, en inderdaad, wanneer je niet op het scherm kijkt gaat het best goed.
  VRAAG: die handtekening zou ik bijv. willen gebruiken onder een word-document, een e-mail, of op een web-contactformulier. Is dit mogelijk?

 • Francis

  10 december 2015 om 12:31

  kan ik ook een ingescande handtekening gebruiken onder mijn mail of word document?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!