31 juli 2014

OS X: Print-opdrachten verplaatsen naar een andere printer

Printer-iconWanneer je in het bezit bent van meerdere printers die geïnstalleerd zijn op je Mac dan kan het wel eens voorkomen dat je perongeluk de verkeerde printer selecteert. Via de ‘Afdrukwachtrij’ kun je dan nog snel op annuleren klikken om vervolgens een andere printer te selecteren.

In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat je bijvoorbeeld de printer van je werk hebt geselecteerd terwijl je thuis bent. Je kan dan uiteraard de taak annuleren en opnieuw afdrukken op de juiste printer, maar je kan ook een print-taak verplaatsen naar de juiste afdrukwachtrij, hoe lees je in onderstaande stappen.

Omdat een afdrukwachtrij zich vaak alleen toont tijdens het afdrukken kun je deze het beste permanent in je Dock plaatsen wanneer bovenstaand probleem regelmatig optreedt. De afdrukwachtrij van een printer kun je openen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Printers en scanners. Selecteer de printer en klik op de knop ‘Open afdrukwachtrij’.

print taken verplaatsen

Deze wordt vervolgens geopend in het Dock en met behulp van een secundaire (rechtermuis) klik kun je hem via de opties permanent plaatsen in je Dock. Wanneer je nu bij een print opdracht per ongeluk de verkeerde printer hebt geselecteerd kun je de afdrukwachtrij van de juiste printer openen en de taak van de ene afdrukwachtrij slepen naar de andere. Onmiddellijk zal OS X de taak doorsturen naar de juiste printer en deze zal het bestand afdrukken.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jehan

    8 augustus 2014 om 20:24

    Volgens mij is de printopdracht afhankelijk van de geselcteerde printer (soort) en de opmaak dus ook. Klopt dat?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!