31 juli 2014

iOS 7iOS 7: Oplossing voor het spontaan wegvallen van een Bluetooth verbinding

BluetoothMet behulp van Bluetooth kun je eenvoudig muziek streamen naar al je Bluetooth apparaten. Denk hierbij aan speakers, computers, maar ook bijvoorbeeld je auto. Sinds iOS 7.1.2 zijn er een aantal iOS gebruikers die last hebben van een wegvallende verbinding tijdens het afspelen van muziek via Bluetooth binnen een straal van 10 meter.

Het probleem treed sporadisch op, het geluid valt enige momenten weg, waarna er automatisch de verbinding weer wordt hervat. Dit is uiteraard vervelend en niet te wijten aan het feit dat men te ver van het apparaat verwijderd is. De enige oplossing voor dit probleem is het opnieuw koppelen en instellen van de verbinding, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Instellingen op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Tap hier op ‘Bluetooth’
• Tap op het i-symbool naast het bluetooth apparaat dat problemen vertoont

vergeet bluetooth apparaat

Tap vervolgens bovenaan deze pagina op ‘Vergeet dit apparaat’ en bevestig door op ‘Vergeet apparaat’ te tappen. Alle instellingen van dit bluetooth apparaat worden verwijderd van je iDevice, hierna dien je opnieuw verbinding te maken met het apparaat en opnieuw te koppelen. Hierna kun je weer naar hartelust gebruik maken van de bluetooth functie en het draadloos streamen van muziek (binnen een straal van 10 meter).

Meer over Bluetooth kun je hier terugvinden.Reacties


 • Dominique Luyx

  31 juli 2014 om 11:27

  Ik heb dit gedaan (communicatie tussen iPhone 5S en Bluetooth auto viel elke keer paar seconden uit). De procedure die jullie hier voorstellen heeft bij mij geen enkel verschil uitgemaakt. Helaas…

 • William

  31 juli 2014 om 17:01

  Wat jullie hier uitleggen is gewoon hoe je je apparaat opnieuw moet koppelen. Dit is geen oplossing van het probleem want zodra je dit hebt gedaan loop je weer het risico dat het opnieuw gebeurd.

  Dus de titel is wat ongepast.

 • joho

  5 augustus 2014 om 11:08

  In het artikel wordt aangegeven dat de verbinding even wegvalt en dan weer hervat wordt. Waarom zou je dan het apparaat opnieuw gaan koppelen?? De verbinding is toch al weer hervat?

 • Jasper

  5 september 2014 om 13:47

  Bij mij (iphone 5, ios 7.1.2) viel onder het luisteren van muziek opeens de verbinding weg. Sindsdien kan mijn iphone met geen enkele device meer verbinding maken via bluetooth. Ik vind geen devices meer en geen device vindt mijn iphone meer. Heb al herstart (hele iphone maar ook bluetooth uit en weer aan), heb de truc in bovenstaand artikel al geprobeerd maar helaas: geen enkel resultaat.

  Nog meer mensen met dit probleem? Of nog beter: een oplossing?

 • ilse

  5 september 2014 om 16:58

  Mijn bluetooth vind geen enkel apparaat meer sinds update naar iOS 7.1.2 Iemand een oplossing. Heb al “Herstel netwerkinstellingen” gedaan zonder resultaat.

 • griet

  8 september 2014 om 19:42

  Ik had bluetooth verbinding maar verwijderde het item en kan nu plots niets meer terug vinden van apparaten. Ik zou mijn bluetooth moeten vinden van mijn nieuwe auto maar hij vindt niets meer….al het bovenstaande deed ik reeds maar zonder positief gevolg..iemand raad??

 • Oscar

  11 november 2014 om 10:50

  Bluetooth en WiFi storen

  WiFi zendt op dezelfde frequentie uit als Bluetooth en de draadloze netwerkverbinding via WiFi drukt je Bluetooth verbinding weg. Bluetooth zendt uit op de 2.45 GHz band. Draadloos internet bevindt zich op de 2.41-2.48 GHz band.

  Door WiFi uit te zetten op je Android toestel, iPhone of andere mobiel zouden de problemen met het bereik van Bluetooth opgelost moeten zijn. Indien dat niet het geval is, zou je eens na kunnen gaan of er wellicht een draadloos accesspoint in de buurt is die stoort op je verbinding

 • Janssens

  28 december 2014 om 9:45

  Ook problemen bij het sporadisch wegvallen van Bluetooth verbinding en dit op een afstand van max. 3m
  Valt zelfs volledig weg als ik een app bvb de slimste mens opstart…….
  Wat is hiervan de oorzaak ….. De app zelf en zo ja, wat kan ik hier aan doen ???

 • Ferry

  24 augustus 2015 om 11:22

  Hetvkan zijn dat het andere device wat je wilt koppelen ook een reset nodig heeft. Dat heb ik vorige x moeten doen en toen verscheen de koppeling op de telefoon ook weer.

 • Antoine Luyten

  8 september 2015 om 9:36

  Heb het zelfde probleem iPhone kan geen verbinding maken , het word nu wel stilaan tijd dat Apple eens iets gaat doen aan dit niet alleenstaand probleem

 • Paul

  28 december 2015 om 20:42

  Ik heb dit probleem ook. Koppeling met mijn nieuwe Bose touch en met Spotify valt telkens weg. Aan de Bose ligt het niet. Met mijn telefoon en pc werkt het goed. Mijn ipad van dit jaar met ios 9.2 is het probleem. Is hier al een oplossing voor?

 • Erik Wijngaard

  27 april 2016 om 8:47

  Als ik verbinding wil maken met mijn macbook en de smartphone (Samsung Galaxy S6) van mijn vrouw via bluetooth maakt hij eerst wel verbinding maar valt direct weer weg.

 • Irene

  10 december 2016 om 14:05

  Ik heb een JBL Extreme en mijn iMac koppelt niet goed. Iedere keer hapert het geluid, slaat kleine stukjes over. De JBL Extreme doet dit niet met mijn andere Apple devices. Wat moet ik anders instellen aan mijn iMac?

 • Wesley Fabry

  10 december 2016 om 14:11

  @irene dit kun je beter vragen aan JBL zelf waarom het niet werkt. Probeer via twitter of klantenservice. Daarnaast kun je deze vraag ook stellen op https://genius.appletips.nl onze leden weten misschien een oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!