Menu

30 juli 2014

OS X: Verwijder de gebruikersnaam in het inlogscherm voor extra beveiliging

inlog inloggen gebruikers iconEr zijn verschillende manieren om je Mac optimaal te beveiliging tegen dieven. Middels het toepassen van ‘Zoek mijn Mac’ ben je in staat om je Mac volledig te wissen en blokkeren op afstand. Hierdoor kan de ‘dief’ bijna niets meer met de data op je Mac.

Het is helaas geen garantie dat je hem nog ooit terugziet, maar hij is hierdoor wel onbruikbaar geworden. Verder is het belangrijk om je Mac preventief te beveiligen, dit kun je al doen door een wachtwoord in te stellen en te activeren. Verder is het belangrijk dat alleen jij of de personen die je vertrouwd de gebruikersnaam en wachtwoord van je Mac weten. Dit verkleind de kans dat iemand met je persoonlijke gegevens aan de haal gaat.

Daarna kun je het beste kiezen voor een standaard inlog-scherm waar OS X je vraagt naar je gebruikersnaam en wachtwoord. Dit wil zeggen dat je niet meer een gebruiker kunt kiezen, maar je een gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar ‘Gebruikers en groepen’
• Klik op het hangslotje en voer je wachtwoord in
• Klik hierna op ‘Inlogopties’

inloggen met gebruikersnaam

Vink bij de ‘Weergave inlogvenster’ de optie ‘Naam en wachtwoord’ aan. Door deze optie te activeren krijg je bij het inlogvenster nu twee velden te zien je dient in te vullen. Bij het eerste vul je de gebruikersnaam (of alias) in en bij het tweede dien je het wachtwoord in te voeren. Verder is het ook aan te raden om de knoppen ’Sluimer, herstart en zet uit’ uit te schakelen in het inlog-scherm.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: