30 juli 2014

AT Holiday: Foto applicaties die geen toegang meer hebben tot de filmrol

instellingen ios logo 7 retinaHet is je misschien al eens overkomen, je staat op een bijzondere locatie en wil deze vastleggen door middel van een foto. Je neemt je iPhone (iPad of iPod Touch) bij de hand en start je favoriete camera applicatie.

Opeens heeft deze geen toegang meer tot je filmrol en kun je dus geen foto’s meer maken. Dat is uiteraard erg vervelend en een probleem dat we regelmatig te horen krijgen van iOS gebruikers. Het probleem is snel op te lossen door de privacy instellingen van iOS te controleren. Hoe je dit precies doet lees je hieronder terug.

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘Privacy’
• Tap hier op ‘Foto’s’

foto privacy

Je krijg een lijst te zien van alle applicaties die toegang hebben tot je filmrol en de gehele foto applicatie. Zorg ervoor dat de applicatie die voor problemen zorgt een groene schakelaar heeft achter de naam. Dit wil zeggen dat deze app gebruik mag maken van je filmrol en foto’s. Hierna kun je weer naar hartelust foto’s maken met een alternatieve camera applicatie zoals bijvoorbeeld Instagram, Camera+, etc.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


 • Brenda

  2 augustus 2014 om 12:19

  Hoe kan ik Apps toevoegen Privacy instellingen en dan photos. Er staan daar maar 6 programma’s met daarachter een groene kleur. Deze hebben dus toegang tot mijn foto’s. Er zit ook een waas over de Apps. Ik kan dus ook niets wijzigen of toevoegen. Ik heb apps als Photocollage en Photofunia en die staan niet in het lijstje. Dus kan ik de Apps vooralsnog niet gebruiken. Hoe is dit op te lossen??

 • cb

  1 februari 2015 om 19:27

  ik heb dit ook heb jij hier een duidelijk antwoord op gekregen?

 • Petra

  12 juli 2016 om 13:08

  Ja dit probleem heb ik ook. Al een oplossing bekend?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!