31 augustus 2013

OS X: Schuifbalken altijd op de voorgrond tonen

safari icon retinaSinds OS X Lion hebben de scrollbars (schuifbalken) in OS X een verandering ondergaan. Zo zijn ze niet meer standaard op de voorgrond aanwezig. Sinds Mountain Lion hebben deze balken een verbeterde look gekregen, hierdoor zijn ze altijd goed zichtbaar.

Echter zijn ze alleen zichtbaar wanneer je met de muisaanwijzer in de buurt komt van de scrollbar beweegt of als je een scrollbeweging uitvoert. Dit kennen we terug vanuit iOS, echter kun je er ook voor kiezen om de schuifbalken altijd op de voorgrond te plaatsen. Zo heb je altijd snel in de gaten waar je je in een document bevind en kun je hem snel met de muis bedienen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik vervolgens op 'Algemeen'

scrollen

Vink vervolgens bij 'Toon schuifbalken' de optie 'Altijd' aan, hierdoor zullen de scrollbalken altijd zichtbaar zijn in OS X. Uiteraard is het visueel beter om de scrollballen te verbergen en alleen te tonen wanneer je ze werkelijk nodig hebt. Op deze manier is er meer ruimte voor content in bijvoorbeeld Safari.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • escom

    31 augustus 2013 om 10:20

    Het zou handig geweest zijn als je ook , onder of boven de schuifbalken , de pijltes terug zichtbaar kon maken.

  • Frank

    31 augustus 2013 om 10:44

    Met een gewone click to point muis is het inderdaad handig om die balken altijd te zien, en volgens mij zie je ze dan ook al automatisch. Werk je echter met de magic mouse of een track pad dan voegt het voor mij weinig toe omdat ik dan toch altijd gebruik maak van de scrolfunctie van die apparaten. Dat werkt net zo goed, zo niet beter en hebt je meer ruimte voor je content.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!