31 augustus 2013

OS X: Tekstgrootte in de Agenda applicatie wijzigen

agenda ical icon retinaVia de standaard aanwezige Agenda applicatie in OS X kun je snel en eenvoudig al je afspraken organiseren en beheren. Met behulp van iCloud worden deze gegevens onmiddellijk gesynchroniseerd met andere Mac's of iOS apparaten waaronder de iPhone en iPad. Op deze manier heb je altijd je afspraken bij de hand.

Wanneer je in OS X de agenda applicatie opent merk je al snel dat deze een klein lettertype bevat. Het lettertype kun je vergroten via het waargave menu in de menubalk. Kies hier voor de optie 'Maak tekst groter' of 'Maak tekst kleiner'.

tekstvergroten

Uiteraard is dit vrij omslachtig omdat je iedere keer terug dient te navigeren naar dit menu. Wanneer je de grootte wilt aanpassen is het aan te raden de toetscombinatie cmd⌘ + plusteken uit te voeren. Op deze manier wordt de tekst vergroot en zie je onmiddellijk het resultaat in het venster. Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + minteken kun je de tekst verkleinen. Deze wijzigen zijn permanent en ook zichtbaar in andere sessies.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!