18 april 2014

OS X: Snel meerdere herinneringen markeren als voltooid

HerinneringenMet behulp van de herinneringen applicatie op je Mac vergeet je nooit meer iets. Dankzij iCloud worden alle herinneringen die aanwezig zijn in de gelijknamige applicatie gesynchroniseerd met al je andere Apple apparaten waaronder de iPhone en iPad.

Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van de applicatie kan het voorkomen dat er een hoop herinneringen in de lijst staan die je al hebt gedaan, je kunt deze dan aanvinken om te markeren als voltooid. Het is ook mogelijk om sneller meerdere herinneringen te markeren als voltooid, volg hiervoor onderstaande stappen:

Open de herinneringen applicatie en selecteer meerdere herinneringen door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden. Wanneer je een hele lijst opeenvolgende herinneringen wilt markeren dien je de eerste te selecteren, hou vervolgens de option⌥-toets ingedrukt en selecteer dan de laatste herinnering of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + A.

snelvoltooid

Onmiddellijk wordt de gehele lijst gemarkeerd, wanneer je nu één van deze herinneringen markeert als voltooid (door deze aan te vinken) worden alle geselecteerde herinneringen gemarkeerd als voltooid. Daarnaast kun je ook alle geselecteerde herinneringen slepen naar de lijst ‘Voltooid’ om ze onmiddellijk te markeren als voltooid.

Meer over herinneringen kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!