18 april 2014

Mavericks10.9: Beveiligde notities synchroniseren met andere Macs

icloud keychain sleutelhangerSinds OS X 10.9.2 Mavericks heeft Apple weer enkele nieuwe extra’s toegevoegd aan OS X. Zo is bijvoorbeeld de iCloud Sleutelhanger voorzien van enkele bugfixes en is er een extra optie toegevoegd. Vanaf 10.9 is het mogelijk om beveiligde notities in de sleutelhanger applicatie te synchroniseren tussen verschillende Mac's.

Uiteraard dien je hiervoor de iCloud Sleutelhanger te activeren, dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Vink de optie ‘Sleutelhanger’ aan en doorloop de activeringsprocedure. Vervolgens kun je in de sleutelhanger applicatie een beveiligde notitie met vertrouwelijke informatie aanmaken. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open ‘Sleutelhangertoegang’ via Programma’s ▸ Hulprogramma’s
• Klik in de kolom op de categorie ‘Beveiligde notitie’
• Selecteer de plus-toets om een notitie aan te maken
• Vul een gewenste naam in en maak een notitie aan.

beveiligicloudsleutelhanger

Zodra de notitie is aangemaakt wordt deze gesynchroniseerd met iCloud en kun je deze op andere Macs raadplegen waarop je iCloud Sleutelhanger hebt geactiveerd met behulp van je Apple ID. Op deze manier kun je snel en eenvoudig de vertrouwelijke informatie ook op andere macs bekijken.

Naast tekst is het ook mogelijk om documenten en bestanden toe te voegen aan de beveiligde notities, hoe je dit moet doen kun je hier terugvinden op appletips. Voorlopig is het nog niet mogelijk om de beveiligde notities te raadplegen op een iOS device.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • Philip

  18 april 2014 om 10:58

  Interessante tip, zou wel eens programma’s zoals 1Password overbodig kunnen maken. Synchroniseren die beveiligde notities ook naar iOS devices ? en kunnen die bijlagen daarop dan ook geopend worden ?

 • adrie

  18 april 2014 om 11:04

  Ja, mooie tip, maar er wordt nog altijd niet nagedacht over het feit dat als je vertrouwde informatie via de cloud laat lopen, dat het nooit 100% veilig is.Dan is een programma zoals 1Password en lokaal bewaren toch veiliger!

 • Wesley Fabry

  18 april 2014 om 11:05

  “Naast tekst is het ook mogelijk om documenten en bestanden toe te voegen aan de beveiligde notities, hoe je dit moet doen kun je hier terugvinden op appletips. Voorlopig is het nog niet mogelijk om de beveiligde notities te raadplegen op een iOS device.”

 • Guus

  18 april 2014 om 13:16

  Wachtwoorden in de sleutelhanger niet?
  jammer, dan was het interessant, of begrijp ik het niet helemaal?

 • Philip

  18 april 2014 om 14:17

  Hopelijk komt dat er dan snel voor iOS ook. In 1Password is het ook NIET mogelijk om bijlagen bij notities op iOS te raadplegen … niet zeker waarom ze dat niet inbouwen, kan toch zo moeilijk niet zijn (er zijn zovele andere apps waar wel bijlagen op iOS kunnen meegegeven worden …)

 • Wesley Fabry

  18 april 2014 om 14:24

  @guus Wachtwoorden worden al sinds 10.9 mee gesynchroniseerd. Mits je iCloud Sleutelhanger hebt geactiveerd, meer info: http://www.appletips.nl/10-9-gebruik-maken-van-de-icloud-sleutelhanger/

 • Guus

  18 april 2014 om 16:47

  @Wesley, oh dank. niet goed opgelet.

 • Wesley Fabry

  18 april 2014 om 16:54

  @guus graag gedaan en geen enkel probleem hoor ;-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!