24 mei 2017

Safari: Trucje om snel naar het begin van een pagina scrollen op een Mac

Safari icoon

Handige functies in macOS (OS X) moeten niet altijd moeilijk zijn of veel kennis vragen. Soms zijn de kleine dagelijkse irritaties heel makkelijk op te lossen, een mooi voorbeeld hiervan is het navigeren op een webpagina.

Wanneer je ook een iOS gebruiker bent weet je vast dat je snel naar het begin van een webpagina kunt navigeren door op de statusbalk bovenin het scherm te tikken. In macOS (OS X) is dit helaas niet mogelijk, maar is er een snel en makkelijk alternatief.

Snel scrollen naar het begin van een pagina

Met behulp van een toetscombinatie is het mogelijk om in Safari onmiddellijk terugkeren naar het begin (bovenkant) van een webpagina. Druk de command⌘-toets in en druk vervolgens op de pijltoets omhoog. Onmiddellijk wordt je naar het begin van de webpagina gebracht.

snel scrollen in Safari voor MAc

Wanneer je de command⌘-toets ingedrukt houdt en vervolgens de pijltoets omlaag indrukt, navigeer je naar het einde van de pagina. Deze toetscombinatie kan ook worden gebruikt in andere applicaties zoals: Mail, Terminal, Chrome, Teksteditor, Pages, enzovoorts.

Lees ook: Safari bladwijzers en favorieten herstellen vanuit iCloudReacties


 • Felidae

  24 mei 2017 om 14:15

  Zonder de commandtoets de schuine pijl omhoog indrukken voor naar boven en de schuine toets omlaag indrukken voor naar onderen.
  Gaat veel sneller en met één toets (MacOS)

 • Marcel

  25 mei 2017 om 9:13

  Maar die toets zit niet op alle toetsenborden ;)

 • Wesley Fabry

  25 mei 2017 om 9:45

  Inderdaad, die is niet aanwezig op een standaard Apple toetsenbord.

 • Felidae

  25 mei 2017 om 11:22

  Nou…. Wesley
  Je kan beter zeggen: Die is niet aanwezig op het draadloze toetsenbord.
  Apple heeft zoals je wel weet ook een toetsenbord met een draadje waar die wel op zit en dat is ook een standaard toetsenbord.
  Maar je hebt gelijk, ik was dat draadloze toetsenbord even vergeten, ook omdat ik het niet gebruik, ik vind dit toetsenbord veel gebruiksvriendelijker.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!