26 mei 2014

OS X: Spellingscontrole uitschakelen binnen iWork

iwork 13Onlangs hebben we een artikel gepubliceerd waarmee je eenvoudig de spellingscontrole binnen OS X kunt uitschakelen. De spellingscontrole functie is erg handig in gebruikt en zorgt ervoor dat bepaalde fout geschreven woorden automatisch worden verbeterd, dit gebeurt tijdens het typen.

Achteraf worden de fout geschreven woorden onderlijnd met een rode markering. Een nadeel dat met regelmaat voorkomt is dat woorden fout worden gecorrigeerd. Hierdoor wordt onbedoeld een woord fout geschreven zonder dat je het zelf door hebt. Om de spellingscontrole in zijn geheel uit te schakelen volstaat het om de optie ‘Corrigeer spelling automatisch’ uit te schakelen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Tekst.

Helaas word de spellingscontrole binnen iWork niet uitgeschakeld, dit wil zeggen dat Pages, Keynote en Numbers woorden corrigeert op spelling. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn wanneer je de spellingscontrole in zijn geheel wil uitschakelen. Volg onderstaande stappen om de controle binnen iWork ook uit te schakelen.

pagesspelling

Open Pages, Numbers of Keynote en navigeer naar de menubalk. Open hier de menuoptie ‘Wijzig’ en selecteer de optie ‘Spelling en grammatica’. Vink hier de opties ‘Controleer spelling automatisch’ en ‘Controleer spelling tijdens het typen’ uit. Let op dat je deze functies alleen kunt wijzigen wanneer een document geopend is en het tekstveld actief is.

Meer over iWork kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!