26 maart 2015

OS X: Uitnodigingsberichten uitschakelen in Agenda

agenda icoon os x

Bij het toevoegen van een nieuwe afspraak in je Agenda kun je heel eenvoudig personen een uitnodiging sturen voor deze afspraak. Vul hiervoor het gewenste e-mailadres in bij de optie ‘Genodigden’ en de personen worden op de hoogte gesteld.

Dit wordt gedaan via een push-notificatie die je vervolgens ontvangt in het berichtencentrum op je iPhone, iPad, iPod Touch en Mac. Wanneer je meerdere van deze apparaten bezit kan het dus voorkomen dat al deze apparaten tegelijkertijd een melding geven.

Dit kan misschien niet de bedoeling zijn, daarom kun je er voor kiezen deze meldingen (per apparaat) uit te schakelen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen op je iPhone via een push op de hoogte worden gebracht. Volg onderstaande procedure om de meldingen binnen OS X uit te schakelen:

• Open de Agenda applicatie
• Navigeer naar de menubalk en open 'Agenda'
• Klik in het menu op ‘Voorkeuren’
• Open het tabblad ‘Meldingen

berichtencentrumagenda

Schakel vervolgens de optie ’Schakel uitnodigingsberichten uit in het Berichtencentrum’ in, vanaf dit moment zal je voor uitnodigingen voor afspraken niet meer worden gealarmeerd via een push-notificatie.

Je kunt deze uitnodigingen vanzelfsprekend wel raadplegen in de Agenda applicatie, open hiervoor deze en klik naast de plus-knop op het inbox-icon. Deze is alleen zichtbaar wanneer er meldingen aanwezig zijn, er wordt een overzicht weergegeven met alle uitnodigingen die je hebt ontvangen en je kunt ze ook direct beantwoorden.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!