8 maart 2015

OS X: Volledige schermvullende weergave activeren in Safari

De schermvullende weergave in OS X is handig in gebruik, je hele beeld wordt gevuld met de applicatie van jou keuze. Op deze manier kun je echt concentreren op bepaalde zaken. In Safari kun je de schermvullende weergave ook activeren, echter blijft de adres- en tabbladbalk in beeld.

Met een javascript kun je er voor zorgen dat je wel het hele beeld kunt vullen met een webpagina. Dit kan handig zijn voor verschillende doeleinden, hoe je dit doet lees je hieronder terug.

• Open een willekeurige webpagina in Safari
• Klik naast de adresbalk op de deelknop
• Selecteer de menuoptie 'Voeg bladwijzer toe'
• Vul een gewenste naam in, voorbeeld: Schermvullend
• Kies voor 'Favorieten' in het drop-down menu

schermvullendjava1

Bevestig door op 'Voeg toe te klikken. Toon de navigatiekolom, dit kun je doen door op het icoon te tappen in de knoppenbalk, via het menu 'Weergave' of via de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + L. Klik op het boekje en vervolgens met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de zojuist aangemaakte bladwijzer. Kies voor de optie 'Wijzig adres' en plak hier onderstaand script in:

javascript:document.documentElement.webkitRequestFullscreen()

schermvullendjava2

Bevestig door op 'Gereed' te klikken. Telkens wanneer je op deze bladwijzer klikt zal de ultra-schermvullende weergave geactiveerd worden zonder adres- en tabbladbalk. Wil je deze afsluiten dan kan dat door op de esc te drukken op het toetsenbord of via de groene knop in het venster.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • Biker

    8 maart 2015 om 18:59

    Geweldig fijne tip, even vd redenen dat ik nog wel eens naar Chrome switch zodra ik met bepaalde webapps (o.a. mindmeister.com) aan de slag ga.

  • Yochem

    9 maart 2015 om 16:52

    alleen jammer dat ik dan niet meer kan typen of scrollen..

Een reactie toevoegen: