10 februari 2011

Oudere versies van iOS jailbreaken (3.1.3 t/m 4.1)

Tegenwoordig is zo'n beetje de eerste vraag bij de aanschaf van een iPhone/iPod;  "Heb je hem gejailbreakt?" Sommigen zullen zeggen Ja, anderen zeggen Nee. Er zijn verschillende redenen om niet te willen jailbreaken; instabiliteit, onzekerheid over garantie, device kan trager worden, etc. Maar anderzijds zijn er ook genoeg redenen om wél te willen jailbreaken; Bedenk je alle tweaks en updates eens, voor sommigen is de reden dat je 'gratis apps' kunt krijgen, of misschien wil je gewoon je device een leuk thema geven.

Er zijn slechts enkele dingen die je je goed moet realiseren voor je begint:

• Je garantie is niet opeens voorbij.
• Je kunt je jailbreak verwijderen door simpelweg te herstellen.
• Apple kan niet op afstand zien of jij een jailbreak hebt of niet.
• Je bent niet illegaal bezig, tenzij je gekraakte applicaties installeert.
• Jailbreaken hoeft NIET moeilijk te zijn!

Heb je besloten dat je toch je device wilt jailbreaken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier ga ik iOS 3.1.3 tot en met iOS 4.1 bespreken. Oudere versies worden vrijwel niet meer gebruikt en het is de moeite niet om daar een artikel over te schrijven.

Let op: Ik bespreek de, voor zover mogelijk, meest simpele manier om te jailbreaken. Ik weet dat er misschien wel 4 of 5 verschillende manieren zijn om te jailbreaken in verband met de vele programma's (RedSn0w, Spirit, Pwnagetool, blackra1n, etc. etc.)  Tevens probeer ik zoveel mogelijk devices te bespreken.


iOS 3.1.2 / 3.1.3 / 3.2

Jailbreaken methode: Spirit Jailbreak • Type: Untethered

▸ iPad
iPod Touch
▸ iPhone 3G
iPhone 3Gs

iOS 3.1.3 is heel gemakkelijk te jailbreaken via Spirit Jailbreak voor Mac OS, Linux en Windows.
Het enige wat je doet is je device aansluiten en op "Jailbreak now" te klikken.
Daarna doet Spirit de rest van het werk. Zodra het is voltooid zie je het volgende;


iOS 4.0

Jailbreakmethode: Blackra1n • Type: Untethered

▸ iPad
▸ iPod Touch
▸ iPhone 3G
▸ iPhone 3Gs

Ook iOS 4.0 is gelukkig op een hele gemakkelijke manier te jailbreaken, namelijk met Blackra1n voor Mac en Windows. Ook in dit geval sluit je je device aan. Daarna klik je op "Make it ra1n" en doet je programma de rest.


iOS 4.0.1

Jailbreaken methode: Jailbreakme.com • Type: Untethered

▸ iPad
▸ iPod Touch
▸ iPhone 3G
▸ iPhone 3Gs

Ik vraag me af of het ooit makkelijker is geweest om te jailbreaken dan met Jailbreakme.com ... iPhones die als test draaiden in winkels werden massaal gejailbreakt met deze website. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding op je device. Daarna surf je, op je device, naar http://www.Jailbreakme.com en slide je om te jailbreaken (net als het ontgrendelen).


iOS 4.0.2 / 4.1

Jailbreak methode: Limera1n • type: Untethered

▸ iPad
▸ iPod Touch
▸ iPhone 3G
▸ iPhone 3GS
iPhone 4

Ook in dit geval is er weer een One-Click-Jailbreak uitgevonden. Vaak is het zo dat, als een firmware net uitgekomen is, je veel werk moet doen om te jailbreaken. Vaak komen er custom-made firmwares aan te pas. In dit geval maken we gebruik van Limera1n, met hetzelfde principe als Blackra1n. Dit programmatje is voor Mac OS en Windows beschikbaar gesteld. Open het programmatje, sluit je device aan en "laat het regenen"!


Mocht je na dit artikel nog vragen hebben met betrekking tot jailbreaken,
cydia, etc. dan kun je mij mailen opReacties


 • Vince

  10 februari 2011 om 9:09

  Misschien moet je erbij zetten dat JailbreakMe niet alleen voor iOS 4.0.1 is.
  Het werkt op iOS 3.1.2 t/m 4.0.1 voor iPhone en iPod touch en iOS 3.2 + 3.2.1 voor iPad.

 • Roberto

  10 februari 2011 om 9:10

  er is ook een untethered jailbreak voor 4.2.1 uit namelijk GreenPois0n

 • Justin Scheggetman

  10 februari 2011 om 11:24

  @Vince Zoals ik al heb beschreven in de inleiding; het is onmogelijk voor mij om overal alle soorten jailbreaks te vermelden. Ik heb dit expres zo gedaan zodat je kennis kunt maken met de verschillende soorten jailbreaks en hun programma’s/werking. Maar bedankt voor de tip :)

  @Roberto Klopt, komt binnenkort iets over op Appletips.nl

 • jeroen

  11 februari 2011 om 13:16

  je vergeet alleen dat spirit en jailbreakme.com wel een geactiveerde iphone vereisen…..!!!

  dus een 2g uit usa of wat dan ook werkt niet !!!!

  alleen redsn0w blijft de optie of blackrain op 3.1.2 of 3.1.3…

  limera1n greenpois0n volgens mij trouwens ook eerst activeren….

 • Mark

  11 februari 2011 om 19:40

  Wanneer verschijnt er een howto voor 4.2.1? Die is nu toch ook untethered?

 • Justin Scheggetman

  11 februari 2011 om 19:42

  @Mark – Komt er binnenkort aan. Nog geen tijd voor gehad :-)

  @Jeroen Klopt ;) Ik ga er ook vanuit dat er gewoon normale, Nederlandse – legale – toestellen worden gebruikt.

 • Jacqueline

  13 februari 2011 om 13:46

  Ooit heb ik mijn 3Gs met 4.0.1 gejailbreakt met jailbreakme.com en vervolgens allerlei apps via cydia gekocht. Als ik nu mijn iPhone zou upgraden naar de nieuwste OS en weer jailbreak, kan ik dan die cydia apps weer downloaden of moet ik ze dan opnieuw kopen?

 • maclover

  14 februari 2011 om 14:10

  spirit krijg ik niet aan de praat… op een originele iPhone met 3.1.3…

  hij spuugt een hele lijst met fouten uit

  wazig…!

 • maclover

  14 februari 2011 om 14:13

  Blackrain werkt hier ook niet. Ik heb sterk het idee dat de oude iPhones alleen met itunes 9.x kunnen worden gekraakt.

 • roby

  15 februari 2011 om 20:58

  net ff gedowngrade naar 3.1.3 om dat ik die sneller op me 3g vond werken
  dus spirit kwam goed van pas
  maar weet iemand een paar leuke GRATIS tweaks of iets anders in cydia

 • Nino

  26 februari 2011 om 10:55

  Weet iemand ook toevallig hoe ik mijn iPhone 2g op iOS 1.1.1 activeer / jailbreak?

  Het lijkt mij wel gaaf om dat nog een keer erop te hebben, maar ik weet niet hoe ik dat kan doen, want ik heb al veel methodes gebruikt, maar tot nu toe heeft er nog niet een gewerkt :P

 • roby

  23 maart 2011 om 18:28

  met limerain Staat er al ruim 6 min in dfu mode …. wait met ed 3g

  help!!!!!!!!

 • Jelle

  20 juli 2011 om 0:24

  Hallo,

  Ik heb zo vaak geprobeerd mijn Ipod touch te jailbreaken. Het wil maar niet lukken. Het is mij 1 keer gelukt en na het vast lopen moest opnieuw herstellen en is er 4.3.4 (8K2) op gezet. Nu lukt het me aleen nog maar tethered. Hier wordt ik niet vrolijk van.

  Ik heb ook gebrobeerd een wat oudere versie erop te zetten door Alt in te drukken en te klikken op herstel. Itunes weigert een oudere versie erop te zetten. Ik weet het niet meer.

  Kan iemand mij helpen???

  Greetz Jelle

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!