17 maart 2013

OV informatie raadplegen vanuit Google Maps

Google mapsApple is momenteel hard bezig om de data die wordt gebruikt in de kaarten app te verbeteren, in een poging om concurrent Google Maps op de langere termijn in te halen. Echter is Google Maps sinds vorige week weer een nieuwe functie rijker. Vanaf nu is het mogelijk om onmiddellijk vanuit de Google Maps app het openbaar vervoer in Nederland te raadplegen.

De Nederlandse 9292 openbaar vervoer informatie is nu volledig geïntegreerd in de app. Zo kun je snel een bus- of treinreis plannen vanuit de Google Maps applicatie zonder dat je hiervoor nog een andere applicatie dient te installeren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Download de Google Maps applicatie
• Open hem en voer je eindbestemming in
• Tap op je bestemming

mapsov

Selecteer vervolgens de tijd die naast de bestemming komt te staan onderaan in beeld. Selecteer vervolgens bovenaan de bus. Er worden nu onmiddellijk allerlei routes voorgesteld via het openbaar vervoer. Tap op een route om deze te bekijken, voor een gedetailleerde weergave dien je vervolgens onderaan op de route te tappen, nadat je deze hebt geselecteerd.

Eerder besproken we hier op appletips hoe je OV informatie kan raadplegen in de kaarten applicatie van Apple, dit kun je hier terugvinden.

Google Maps - Navigation & Transport
Google Maps - Navigation & TransportCategorie: Navigation, Travel
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  121 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


 • Wim

  18 maart 2013 om 8:59

  9292 heeft nog steeds mijn sterke voorkeur.
  Voor een zelfde geplande rit laat google me 11 min naar het station lopen terwijl er een bus voor de deur stop naar dit station. Ook de verdere route is langer dan 9292.

 • ursula

  10 april 2013 om 22:45

  Weet iemand hoe ik alle straten kan verwijderen waar ik ben geweest? Groet urs

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!