28 april 2016

Philips Hue app 2.0 vanaf nu te downloaden

hue app icoon

Vanaf vandaag kun je de Philips Hue 2.0 applicatie downloaden voor iOS en Android, een update die veel nieuwe functies toevoegt zoals kamers, direct lampen bedienen en verbeterde lichtschema’s.

De App is gratis te downloaden in de App Store en zorgt voor een totale nieuwe beleving voor het lichtsysteem. Niet alleen kun je nu beter je de lampen beter bedienen met nieuwe mogelijkheden. Ook kun je nu eenvoudig de Hue Tap en Hue Dimmer aanpassen.

Echter is er wel één nadeel aan de app, al je scènes zul je opnieuw moeten toevoegen of handmatig importeren vanuit de oude applicatie. Verderop in dit artikel leggen we uit hoe je deze scènes het beste overzet van de oude naar de nieuwe app.

Kamers en lampen bedienen in de Philips Hue 2.0 app

Vanaf de nieuwe versie is het mogelijk om kamers aan te maken voor het lichtsysteem, grootste voordeel hiervan is dat je lampen kunt groeperen en in één keer bedienen. Dit was al mogelijk via apps van derde, maar nu wordt dit ook standaard ondersteund. Via het tabblad 'Kamers' kun je snel een nieuwe groep aanmaken en lampen toevoegen via het tandwiel, vanaf dat moment kun je ervoor kiezen de gehele verlichting in een kamer in één keer aan te passen of per lamp. Nieuw is de mogelijkheid om direct een overzicht van alle lampen te bekijken en met behulp van een veegbeweging kun je de verlichting dimmen.

Nieuwe Philips Hue 2.0 app

Oude Philips Hue app 1e generatie blijft actief

De oude applicatie voor het lichtsysteem blijft actief en kun je blijven gebruiken, zelfs in combinatie met de nieuwe versie. De oude versie is zeker nog handig, alleen deze app heeft bijvoorbeeld een Apple Watch versie. Nieuwe gebruikers kunnen beter direct de 2.0 versie gebruiken.

Philips Hue
Philips HueApple Watch app
Categorie: Lifestyle, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Philips Lighting B.V.
iPad & iPhone  4+  95 MB DOWNLOAD GRATIS

Oude scènes importeren in de nieuwe Hue app

Helaas worden je oude scènes niet automatisch overgenomen door de nieuwe versie, in principe moet je de scènes opnieuw aanmaken in de nieuwe applicatie, toch is er een klein (omslachtig) trucje om dit te verbeteren.
• Open de oude Hue app 1e generatie
• Activeer een scène
• Open de nieuwe versie van de app
• Kies een kamer waarvoor je deze scène wilt bewaren
• Tik op het tabblad 'Lampen'
• Tik op de plus-knop om de scène op te slaan als een nieuwe scène

scenes overzetten in Philips Hue 2.0

Helaas worden op deze wijze de afbeeldingen voor de scènes niet overgenomen. De nieuwe app kijkt in principe gewoon welke lampen actief zijn en de bijhorende kleuren. Aan de hand hiervan maakt deze een nieuwe scène aan. Voorlopig is er geen andere mogelijkheid om de scènes over te zetten omdat de oude scènes niet compatibel zijn met de nieuwe app.

Handmatig kun je uiteraard ook een nieuwe scène aanmaken. Open een kamer gevolgd door het tabblad 'scènes' en tik op de plus-knop. Je hebt nu de mogelijkheid een nieuwe scène aan te maken vanuit je fotoarchief of op basis van de standaard foto’s. Als je een specifieke kleur wilt toewijzen aan een lamp ga je naar de tab 'Lampen' en sleep het lampicoon om Kleuren, Wittinten of Recepten toe te wijzen aan deze lamp.

Lees ook: Oude Hue Bridge instellingen overzetten naar nieuwe Bridge 2.0 (HomeKit)Reacties


 • Felidae

  29 april 2016 om 9:36

  Voegt niets aan waarde toe, gelukkig is hij gratis, anders had het zonde van het geld geweest.

 • Gerard

  30 april 2016 om 8:23

  zonde van de tijd die ik er heb ingestoken, versie 1 is veel makkelijker in gebruik

 • Dennis

  30 april 2016 om 11:21

  Oké de kamer mogelijkheden zijn top maar verder is oude app is in meerdere opzichten beter… iPad en Apple Watch support, Betere geofencing instellingen, etc. Ze hadden beter de oude app kunnen uitbreiden met de nieuwe functies…

 • Hans Heintz

  20 november 2016 om 19:36

  Het feit dat je in de nieuwe app scenes niet kan bewerken is wat mij betreft een van de dieptepunten uit de geschiedenis van software. Made in Holland! Hurray!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!