30 januari 2012

10.7Rekenmachine: Resultaten vergroot weergeven

In het de Adresboek applicatie van Mac OS X heb je de mogelijkheid om een telefoonnummer vergroot weer te geven op het scherm. Selecteer hiervoor een contactpersoon, klik op het label mobiel, iPhone, privé, werk of één van de andere labels die betrekking hebben op een telefoonnummer.

In het popup menu wat nu verschijnt heb je de mogelijk om de optie 'Geef vergroot weer' te activeren. Deze optie plaatst het telefoonnummer in het groot op je scherm, een zogenaamde 'Bezel'-weergave. Deze weergave is waarschijnlijk bedoeld om mensen op afstand het nummer te kunnen laten lezen vanaf je scherm.

Deze optie heeft Apple in Mac OS X 10.7 Lion ook toegevoegd in de standaard Rekenmachine applicatie. Maak in de applicatie een berekening en klik met de secundaire muisknop op het display van de Rekenmachine. Ook nu krijg je de optie 'Geef vergroot weer' te zien, het resultaat wordt op dezelfde manier als een telefoonnummer in het Adresboek weergegeven. Via het popup menu is het ook mogelijk om de RPN modus van de Rekenmachine te activeren.

Mocht je snel willen switchen tussen de verschillende Rekenmachine opties dan kun je gebruik maken van de toetscombinaties: cmd⌘ + 1 ▸ Standaard, cmd⌘ + 2 ▸ Wetenschappelijk en cmd⌘ + 3 ▸ Programmeur.

Screencast:Reacties


 • luc jansen

  30 januari 2012 om 9:19

  Wat ik zou willen is met bv. appeltje plus, het gehele adresboek of de gehele rekenmachine schermvullend vergroten; maw het commando: geef de applicatie waarmee je bezig bent zeer weer voor mensen die moeite hebben met de kleine lettertjes.

 • Wim

  30 januari 2012 om 9:21

  @luc jansen De kleine lettertjes zijn altijd net niet goed te lezen :P

  ON: makkelijk dit, bedankt voor de tip!

 • Constant Coolsma

  30 januari 2012 om 11:38

  Heel goede tip. Altijd overheen gekeken in Adresboek … Dom natuurlijk.

 • sypie

  30 januari 2012 om 13:17

  Richard, kom op, je kunt écht beter: “bedoelt” ?

 • pazzuzzu

  30 januari 2012 om 13:51

  Ik vond het idee van TopCalculette Pro waarbij een ticket boven de rekenmachine verscheen veel overzichtelijker. Je zag steeds de cijfers die je reeds ingetikt had en zodoende kon je veel beter controleren of je geen fouten had gemaakt.

 • Marijn

  30 januari 2012 om 16:40

  Of het antwoord van de rekenmachine kopiëren naar je klembord. Dát zou dingen makkelijker maken.

 • Cees

  30 januari 2012 om 19:17

  Even op je Nederlands letten :
  Adresboek applicatie schrijf je aan elkaar, net als tuinman !
  Dat geldt ook voor :
  Rekenmachine applicatie
  Popup menu
  RPN modus
  Rekenmachine opties

  Samengestelde woorden worden in het NL altijd aan elkaar geschreven. In het Engels niet en zij die vaak die taal schrijven hebben daar last van.

 • Leon

  31 januari 2012 om 8:33

  @ Martijn, hoezo, het antwoord wordt toch naar het klembord gekopieerd? Athans, je moet wel even cmd-c indrukken. Het zou raar zijn als het systeem dit op eigen houtje zou doen.

Een reactie toevoegen: