21 december 2012

Review: iTunes Match

iTunes Match is sinds begin dit jaar verkrijgbaar in Nederland en sindsdien hoor je er nog maar weinig over. Je kunt het aanschaffen in de iTunes voor 24,99 euro per jaar.

Robbert heeft het nu 11 maanden in gebruik en heeft iTunes Match eens goed getest voor ons. In de onderstaand video bespreekt hij de mogelijkheden van iTunes Match. Ook verteld hij over de voor- en nadelen.

Meer artikelen over iTunes match kun je hier terugvinden


Reacties


 • Frank

  21 december 2012 om 12:25

  Hoi Robbert,
  Een duidelijke uitleg, het enige nadeel van match is dat je je lyrics niet meer ziet, ik vind dat een duidelijk gemis.

 • Hillfun

  21 december 2012 om 13:36

  Vaag, ik krijg het niet voor elkaar om nummers van mijn iPhone te wissen, ik kan swypen wat ik wil maar er gebeurt niets??

 • Dinesh

  21 december 2012 om 18:43

  @Hillfun, inderdaad het verwijderen van muziek moet idd verbeterd worden, nu moet je iTunes match via instellingen uitzetten en vervolgens zie je alle lokale muziek, je kan dan gaan verwijderen en vervolgens match weer aanzetten..

 • Died

  21 december 2012 om 18:43

  Sinds iOS 6 kan je nummers niet meer verwijderen. Tenminste, als je iTunes Match aan hebt staan. iOS regelt zelf dat je geheugen niet vol raakt, dan verwijderd het vanzelf content wat het langst niet is afgespeeld. Ofwel, zoals zo vaak met Apple, je hoeft je er niet druk om te maken, het wordt vanzelf geregeld!!

 • Rogier

  21 december 2012 om 20:10

  Meta informatie zoals playcount en “last played” data worden NIET gesynchroniseerd. Een ontzettend gemis voor iemand die smart playlists gebaseerd op deze informatie gebruikt. Voor mij een reden om de (automatische) verlenging van Match stop te zetten.

 • mike

  21 december 2012 om 20:13

  2 Dingen die bij mij anders zijn op de iPhone 5:- geen wolkje achter de artiestennamen.- kan de gedownloade nummers niet van de iPhone verwijderen.Wat gaat hier mis?

 • Marko

  21 december 2012 om 22:02

  wow, is nu een stuk duidelijker. Vraagje ben een beginnend Apple gebruiker. (mid 2012) begrijp ik het goed dat ik de nummers die ik in de iCloud heb staan allemaal op mijn macbook kan downloaden in hoge kwaliteit? En wat gebeurd er al sik na 1 jaar zou willen stoppen? heb ik deze nummers dan nog steeds in die kwaliteit? of niet meer?

 • RoB

  23 december 2012 om 14:57

  Helder, bedankt.

 • Henri

  23 december 2012 om 21:13

  Je kunt de muziek in 1 keer van je device halen:
  Instellingen – algemeen – gebruik – muziek daarna swipen om alle muziek van je device te verwijderen.

 • Bernard

  17 januari 2013 om 22:04

  Goed verhaal , wat gebeurt er als ik match inschakel met mijn muziek (lees mp3’tjes) die ik ook beschikbaar stel in mijn netwerk via een share en tevens dus heb toegevoegd aan mijn itunes bibilotheek? Blijven de bestanden onaangetast en dus gewoon in de map staan?

 • Cees

  14 maart 2013 om 17:16

  Mooi verhaal. Ik vraag me hoe het gaat met mp3 muziek in mijn bibliotheek. Item als vraag Bernard.

 • Nathan

  15 maart 2013 om 11:33

  Voor uploaden van eigen mp3’s gebruik je opslagruimte in icloud. Tezamen met de andere functies die van deze opslagruimte (eerste 5GB is gratis) gebruik maken, loopt deze ruimte snel vol. Er komen dus snel kosten bij voor extra opslagruimte als je veel eigen mp3’s upload. Wat verstaat itunes daar eigenlijk onder? Zijn geimporteerde cd’s ook eigen bestanden, of worden deze gematcht zonder upload? En wat zijn de ervaringen met gekopieerde muziekbestanden, die niet via een cd zijn geimporteerd?

 • caroline

  2 april 2013 om 0:07

  Hallo Robert, een héél goede uitleg! dank je
  wel een vraagje voor ik match aankoop:

  ik heb geen i phone maar wel een I pod Classic
  en voor mij zou de ” match” meer als doel hebben: veilige opslag

  stel dat er iets gebeurt met mijn pc en in ergste geval samen met mijn I pod, dan heb ik op die manier mijn muziek veilig bewaard
  klopt dit?

  of ik koop mij een nieuwe pc
  dan kan ik op die manier alles gemakkelijk overzetten?
  met daarbij de vraag: staat mijn bib er dan op zoals die op I tunes staat?
  dus de bib met playlist ?
  want met meer dan 2000 nummers zou dat wel handig zijn
  2000 nummers terug herschikken en in playlist steken is een groot werk

  alvast bedankt
  groetjes caroline

 • Els

  12 juni 2013 om 19:15

  Als mijn muziek via Itunes match in de cloud staat kan ik dan als ik bij vrijenden ben en zij hebben itunes op hun computer met die computer bij mijn muziek komen?

 • Els

  12 juni 2013 om 19:16

  bij vrienden, bedoel ik dus…

Een reactie toevoegen: