Menu

21 december 2012

Vier handige tips voor iOS gebruikers

Groepsberichten

Wanneer je een bericht wilt doorsturen naar meerdere mensen dan is dit mogelijk met behulp van de berichten applicatie op de iPhone. Op deze manier hoef je niet één voor één berichten te sturen naar mensen als je deze wilt uitnodigen voor een bijeenkomst. Open de berichten applicatie op de iPhone, tap vervolgens op het ‘nieuw bericht icoon’ .

Voer in het ‘aan’-veld de eerste letters van het eerste contact in, Selecteer het contact en onmiddellijk kun je een tweede contact invoeren. Je kunt ook gebruik maken van het plus-icoon in het ‘aan’ veld. Typ het bericht en tap vervolgens op ‘stuur’. Wanneer je allemaal iMessage-contacten hebt geselecteerd kun je het groepsgesprek ook raadplegen op de berichten applicatie op de iPad en iPod Touch en de message applicatie voor de Mac. Voor het opzoeken een contact kun je ook de initialen gebruiken, dus bijvoorbeeld ‘T C’ voor Tim Cook.

Opslagruimte

Wanneer je snel wilt controleren hoeveel opslagruimte je nog vrij hebt op je iPhone, iPad of iPod Touch kun je dit eenvoudig raadplegen via de instellingen op je iDevice. Hiervoor dien je dus niet je iDevice te koppelen aan iTunes. Ga hiervoor naar: Instellingen ▸ Gebruik op je iDevice.

Bovenin het scherm wordt weergegeven hoeveel opslagruimte er in gebruik is en hoeveel nog beschikbaar is. De lijst eronder geeft een overzicht van alle applicaties die aanwezig zijn op je iDevice en hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Met een eenvoudige swipe naar rechts over de applicatie kun je deze eventueel verwijderen.

Diagnose en gebruik uitschakelen

Diagnostische gegevens en gebruiksinformatie bevatten details over de specificaties van de hardware en besturingssysteem. Daarnaast bevat het ook gegevens over de prestaties en het gebruik van het apparaat en de applicaties die aanwezig zijn. Hoewel de identiteit niet wordt achterhaald en geen persoonlijke gegevens worden gedeeld, kan het wel voorkomen dat locatiegegevens worden gedeeld.

Wanneer je liever niet wilt dat Apple deze informatie in handen krijgt dan kun je dit vrij eenvoudig uitschakelen. Dit doe je via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info ▸ Diagnose en gebruik. Selecteer de optie ‘Stuur niet’. Vanaf nu worden de gegevens niet meer met Apple gedeeld. Wanneer je nieuwsgierig bent naar de gegevens die wel werden doorgestuurd kun je onderaan op de optie ‘Diagnose en gebruik’ tappen.

Camera zoombalk activeren

Sinds iOS 5.1 is het niet meer mogelijk om met behulp van de zoombalk te zoomen in de camera applicatie. Deze dien je eerst te activeren. Om de zoombalk te activeren open je de camera applicatie, zoom je in met behulp van een knijp beweging op het scherm (Plaats duim en wijsvinger om het scherm en spreid ze open om in te zoomen). Na deze handeling is de zoombalk geactiveerd en kun je deze gebruiken om nauwkeuriger in te zoomen en de perfecte foto te maken.

Meer tips over ios kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Katja 21 december 2012 om 10:35

    Een aanvulling: Onder het kopje Opslag staat: Ga hiervoor naar: Instellingen ▸ Gebruik op je iDevice. Het moet zijn : Ga hiervoor naar: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik op je iDevice.

Een reactie toevoegen: