20 december 2012

Dubbele onderdelen weergeven in iTunes 11

Wanneer je iTunes bibliotheek groeit, kan het voorkomen dat er vervuiling in de vorm van dubbele nummers ontstaat. iTunes bezit een handig functie om dubbele onderdelen in de bibliotheek terug te vinden. Met de komst van iTunes 11 was deze even verdwenen, maar dankzij de update iTunes 11.0.1 is deze optie weer beschikbaar.

Ga hiervoor naar de menu optie: Weergave ▸ Toon dubbele onderdelen. In de iTunes bibliotheek verschijnen nu alleen de dubbele onderdelen. Aan de hand van artiest, titel, enzovoorts worden de dubbele nummers gezocht. Echter kan het zijn dat je bijvoorbeeld een live uitvoering hebt en een CD uitvoering. Dit zijn dan in principe geen dubbele nummers.

Dan kun je ervoor kiezen om exacte dubbele onderdelen weer te geven. Open daarvoor het weergave-menu en houdt de option⌥-toets ingedrukt. Selecteer vervolgens 'Toon exacte dubbele onderdelen'. Nu wordt er met veel meer zaken rekening gehouden tijdens het zoeken naar dubbele onderdelen.

In de meeste gevallen wil je het onderdeel met de beste geluidskwaliteit behouden en de mindere verwijderen. Deze informatie kun je per onderdeel bekijken met behulp van het info venster.

Door een onderdeel te selecteren in de iTunes bibliotheek kun je met behulp van een rechermuisklik de optie 'Toon info' selecteren. Het info venster geeft extra informatie over het geselecteerde onderdeel. Naast de standaard informatie wordt ook de locatie van het bestand, bitsnelheid en frequentie weergegeven. Met behulp van deze informatie kun je eenvoudiger beslissen welke dubbele onderdelen je het beste kunt verwijderen.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


  • Matthijs

    20 december 2012 om 18:41

    Idee is leuk, maar als je dan een cd zou branden of een album aan je iPhone toe zou voegen, heb je zomaar kans dat je nummers gaat missen. Dubbele item is specifiek verwijderd op een bepaald album. Of bezit iTunes inmiddels de functionaliteit om een nummer toe te kennen aan meeredere albums op basis van pointers?

  • Floris

    19 oktober 2014 om 9:58

    Probleem is dat het originele bestand ook getoond wordt en ik 433 dubbele onderdelen te zien krijg, die ik niet allemaal handmatig om en om wil selecteren. Heeft iemand hier een tip voor?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!