20 december 2012

Keynote presentaties automatisch afspelen op de iPad

Met behulp van de Keynote app op de iPad is het mogelijk om een presentatie automatisch te laten afspelen en eventueel te herhalen. Een handige optie wanneer je bijvoorbeeld de iPad op een speciale standaard hebt staan of als deze is aangesloten op een extern scherm.

Open de presentatie die je wilt weergeven en druk hierna op het steeksleutel symbool rechtsboven in het het scherm (links naast de 'play'-knop). In het menu wat nu verschijnt selecteer je de optie 'Geavanceerd', deze geeft je de mogelijk om het type presentatie te selecteren.

Wil je de slides in de presentatie automatisch laten verschijnen selecteer dan 'Speel automatisch af'. Via de extra opties die hierna verschijnen kun je de vertraging voor de overgang en animatie naar eigen wens aanpassen. Om de presentatie vloeiend te houden is het aan te raden om de vertragingstijd voor de effecten kort te houden, maximaal 2.0 seconden.

Als je de presentatie continue wilt weergeven (loop) op het scherm dan kun is dit mogelijk door de optie 'Herhaal presentatie' te activeren.

Druk op de play knop (rechtsboven) om de automatische weergave van de presentatie te starten. Tijdens deze weergave kun je ook gebruik maken van de 'laser-pointer' functie. Houd hiervoor tijdens de weergave je vinger enkele momenten op scherm totdat de rode pointer verschijnt.

Keynote
KeynoteApple Watch app
Categorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  607 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Tipper

  22 december 2012 om 0:40

  Bedankt erg handige tip van die rode aanwijzer die je ook kunt gebruiken in de automatische herhalings stand. Die hebben ze bij Apple wel heel goed weggestopt. Erg handig in een informatiestand.

 • Simon

  23 december 2012 om 10:42

  Geweldig, op de iPhone even geactiveerd, automatisch herhalen en pointer, nu weet ik echt niet wat ik met die pointer kan die even onder je vingertop verschijnt en zodra je het contact verbreekt weer verdwijnt. Maar nog leuker is dat ik niet kan ontdekken hoe ik de presentatie afsluit. Het gaat maar door.

 • Simon

  23 december 2012 om 10:58

  Ps De pointer snap ik nu, al is het niet echt handig zo dicht bij je vingertop. Maar het uitzetten van de presentatie op de iPhone lukt mij niet, d.w.z. het teruggaan naar het presentatieveld met overzichten op/van de verschillende presentaties, dat lukt wel ol de iPad.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!