7 oktober 2012

PicFrame snel en eenvoudig fotocollages maken

Tegenwoordig maken we veelvuldig gebruik van Facebook, Twitter, enzovoorts om onze dagelijkse bezigheden te delen met vrienden. Daarnaast is de applicatie Instagram ideaal om onze mooiste fotomomenten te delen. De populariteit hiervan stijgt iedere dag nog steeds, één van de effecten die steeds meer worden gebruikt zijn de fotocollages.

Op deze manier kun je snel en eenvoudig meerdere foto's delen in een leuke collage. Je kunt zelf aan de slag gaan of een bestaande applicatie gebruiken. In deze review bespreken we PicFrame, een handige en eenvoudige applicatie voor OS X om collages mee te maken.

PicFrame bestaat uit 67 verschillende collages waar je snel een foto kan toevoegen met behulp van een sleepbeweging. Zo kun je foto's vanuit iPhoto of Aperture slepen naar de applicatie. Daarnaast kun je ook met behulp van de knop 'Set Photo' een foto kiezen vanuit Finder. Je kunt maximum 9 foto's toevoegen aan je collage. Via de menubalk kun je de collage aanpassen naar verschillende ratios 4:3, 16:9, 1:1, enzovoorts. Daarnaast kun je de hoeken en scheidingslijnen snel aanpassen naar gelang dikte en ronding.

De foto's zijn snel en eenvoudig aan te passen in grootte en plaats. Wanneer de collage klaar is klik je op 'Save' en kun je ervoor kiezen om onmiddellijk je collage te delen op Twitter of Facebook. De resolutie kan hier worden aangepast tot maximaal 3264x3264.

PicFrame is te downloaden in de Mac App Store voor slechts €0,79

Mac App Store

PicFrame
PicFrameCategorie: Photography, Entertainment
Ontwikkelaar: David Boyes
Mac OS X  4+  3 MB DOWNLOAD  € 8.99

Het is ook mogelijk om zulke collages te maken op je iPhone, iPod Touch of iPad, download hiervoor onderstaande iOS applicatie voor slechts €0,79

iOS App Store

PicFrame
PicFrameCategorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: David Boyes
iPad & iPhone  4+  37 MB DOWNLOAD  € 3.49

appletips.nl geeft 10x de PicFrame app voor iOS weg, ondertussen weten jullie vast wel wat jullie hiervoor moeten doen. Vul voor vrijdag onderstaand formulier in en je maakt automatisch kans. Gebruikers van de AT app kunnen deelnemen met de knop 'Doe mee'. Veel succes!

Deze actie is gesloten, proficiat aan onderstaande winnaars!


Reacties


 • Robin

  7 oktober 2012 om 13:55

  Lijkt me een leuke, gebruiksvriendelijke applicatie!

 • joerian

  7 oktober 2012 om 23:42

  Awesome!

 • lars

  8 oktober 2012 om 15:13

  Leuke app!! Scheelt een hoop gepuzzel in photoshop…

 • Biefee

  9 oktober 2012 om 9:07

  Superrrrr!!!!

Een reactie toevoegen: