2 april 2013

Safari: De locatie van een link bekijken

Wanneer je het internet aan het verkennen bent gebeurd het wel eens dat je op een link klikt en die je hierna leidt naar een webpagina die je helemaal niet wilt bezoeken. Waarschijnlijk was de omschrijving van de link correct, maar het uiteindelijke bestemming was niet gelijk aan de omschrijving. Gelukkig komt dit niet al te vaak voor, tenzij je veel'dubieuze' websites bezoekt.

Wanneer je een link niet vertrouwd dan is het mogelijk om op voorhand te weten te komen op welke webpagina je terecht zult komen. In Safari voor de Mac en iOS kun je een kleine 'preview' bekijken van de link zonder hiervoor de webpagina te openen. Hierdoor zul je niet snel voor verrassingen komen te staan.

Preview bekijken in Mac OS X

In de statusbalk onderin Safari wordt er een preview van de link weergegeven zodra je met de muisaanwijzer op een link staat, klikken is hiervoor niet nodig. Waneer de link betrouwbaar is kun je de webpagina openen door op de link te klikken. Sinds Mac OS X 10.7 Lion is de statusbalk standaard uitgeschakeld. Deze kun je weer inschakelen via Weergave ▸ Toon statusbalk

safarilink

Preview bekijken in iOS

Wanneer je in Safari in iOS tapt op een link wordt deze geopend. Als je de link niet vertrouwd kun je op de link te tappen en deze enkele momenten 'ingedrukt' te houden totdat het context-menu verschijnt. Dit menu geeft je de mogelijkheid om de link te openen, toe te voegen aan de leeslijst of te kopiëren. Bovenin het context-menu staat de preview van de link, je kunt de link hierna openen door de optie 'open' te selecteren.

safarilinkos

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!