2 april 2013

Bestanden doorsturen met behulp van iMessage

berichten imessageWanneer je gebruik maakt van iMessage, de gratis online berichtendienst van Apple, dan kun je eenvoudig berichten met andere delen, maar je kunt er ook bestanden mee uitwisselen tussen je Apple apparaten. Op deze manier kun je direct een foto, video, bestand, etc. van het ene Apple apparaat doorsturen naar het andere.

Handig als je een afbeelding hebt die je graag wilt bekijken op je Mac en iPad. Ook wanneer je een tekstdocument of ander bestand van je MacBook op je iMac wilt raadplegen kun je dit eenvoudig naar jezelf doorsturen via iMessage. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Via OS X kun je in Finder met behulp van de rechtermuisknop de optie 'Deel' te selecteren en vervolgens te kiezen voor 'Bericht'. Voer in het 'Aan' veld je eigen nummer of Apple ID in en verstuur het bericht. Uiteraard kun je dit ook doorsturen naar meerdere personen. Bevestig door op 'stuur' te klikken.

imessage-osx-delen

Via iOS kun je eenvoudig een afbeelding, notitie, enzovoorts delen via de 'Deel-knop' en vervolgens de optie 'Bericht' te kiezen. Wanneer je deze verstuurd kun je het bestand raadplegen op alle Apple apparaten waar iMessage op geactiveerd is.

Meer tips over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • jeroen

  2 april 2013 om 12:40

  IS er iets bekend over de maximale grootte van dergelijke bijlagen?
  (denk aan meerdere Gb aan grootte)

 • Mitch

  2 april 2013 om 12:41

  @jeroen: ik denk dat de limiet op 100 MB ligt, voor eender welk bestandstype.

 • Robbert

  8 april 2013 om 10:32

  Is er momenteel een storing met Imessage, want hij doet het niet.

 • D

  18 april 2013 om 15:21

  Bij mij hetzelfde probleem. App staat op de phone, als je de app open loop hij vast!!! Iemand suggesties?

  Grtz

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!