17 augustus 2013

Safari: Gebruik maken van de slimme zoomfunctie

safari icon retinaWanneer je beschikt over een MacBook of Magic Trackpad gebruik je waarschijnlijk regelmatig de verschillende multitouch gestures. Hierdoor kun je snel en eenvoudig een bepaalde handeling uitvoeren zonder hiervoor te klikken of toetsen in te drukken. Voorbeeld hiervan is een applicatie verbergen, navigeren door pagina’s, enzovoorts.

Een handeling die veel gebruikers vaak als ‘storend’ ervaren is het slim zoomen. Dit omdat het in vele gevallen niet gekend is en deze per ongeluk wordt geactiveerd, dit komt het vaakst voor in Safari. Soms komt het voor dat je plotseling inzoomt op een bepaald gedeelte van een webpagina, dit wordt veroorzaakt door de ‘slim-zoomen’-functie.

Met behulp van ‘slim zoomen’ kun je eenvoudig en snel een inzoomen op een bepaald gedeelte van de webpagina. Dit doe je door snel te tappen met twee vingers op het trackpad. Er wordt ingezoomd op het gedeelte waar de muisaanwijzer zich bevindt.

zoomen

Uiteraard kan het voorkomen dat je per ongeluk deze functie activeert, wanneer dit veelvuldig voorkomt kun je ervoor kiezen om deze optie uit te schakelen. Dit kun je doen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Trackpad ▸ Scrollen en zoomen. Schakel de optie ‘slim zoomen’ uit.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!