17 december 2012

Safari: Snel de download-locatie van een bestand terugvinden

Wanneer je een bepaald bestand download in Safari wordt deze automatisch opgeslagen in een map naar keuze. Standaard is dit de download-map in Finder. Soms kan het voorkomen dat je graag het gedownloade bestand opnieuw wilt downloaden omdat het downloaden is mislukt of het gedownloade bestand corrupt is.

Je kan dan gaan zoeken in de geschiedenis van Safari of in het slechtste geval opnieuw een zoekmachine raadplegen op het internet om je bestand opnieuw te zoeken. Echter kan het veel eenvoudiger via het downloadmenu van Safari. Volg hiervoor onderstaande procedure:

Open Safari en open download pop-up venster door te klikken op het download-icon in de adresbalk te herkennen aan het bolletje met de pijl omlaag. Ook kun je het download pop-up venster openen met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + L of via Weergave ▸ Toon downloads.

Klik met behulp van de rechtermuisknop op het gedownloade bestand en selecteer de optie 'Kopieer adres'. Klik vervolgens in de adresbalk van Safari en plak het gekopieerde adres in de adresbalk met behulp van de toestcombinatie cmd⌘ + V. Van hieruit kun je navigeren naar het bestand en deze opnieuw downloaden.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!