17 december 2012

Vijf snelle tips voor iOS gebruikers

Berichtencentrum:

Wanneer je gebruik maakt van je iPhone, iPad of iPod touch en je krijgt een notificatie binnen, dan blijft deze gedurende enkele seconden actief op het scherm.

Je kunt de melding onmiddellijk laten verdwijnen door kort met behulp van een swipe-beweging over de melding te 'vegen' (van rechts naar links) hierdoor verdwijnt de melding en kun je verder gebruik maken van je iDevice zonder dat de melding wordt geopend.

Telefoonopties:

Wanneer je om één of andere redenen telefoongesprekken uit de lijst 'Recent' wilt verwijderen in de telefoon applicatie van de iPhone, dan is dit mogelijk met behulp van een swipe-beweging over het telefoonnummer of naam van de gesprekspartner. Hierdoor wordt enkel het geselecteerde gesprek verwijderd. Ook is het mogelijk de gehele lijst te verwijderen, dit doe je via: Wijzig ▸ Wis ▸ Wis alle recente.

Recente geschiedenis:

Een goed verborgen extra functie in iOS op de iPad is de mogelijkheid om recente afgesloten tabbladen te heropenen. Tap op het ‘+’-symbool en houd deze ingedrukt, er verschijnt nu een nieuw venster. Dit venster geeft een overzicht van de onlangs afgesloten tabbladen. Tap op de naam van een website om deze opnieuw te openen in een tabblad.

Mails markeren:

Wanneer je een bericht wilt markeren als ongelezen of markeren met een vlag kun je meerdere e-mails selecteren en vervolgens de optie markeer toe te passen, dit vind je hier terug. Echter kun je ook een e-mail markeren vanuit de e-mail zelf. Open de e-mail en selecteer het vlag-icon onderaan in de navigatiebalk. Let wel op dat dit enkel mogelijk is wanneer je mailbox iCloud gerelateerd is.

Tabbladen:

In safari op de iPad is het mogelijk om tabbladen opnieuw te rangschikken of te herschikken. Tap op het tabblad gedurende enkele momenten en beweeg je vinger naar links of rechts om het tabblad op een andere plaats te plaatsen in de balk.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!