16 augustus 2008

OS X: Safari sporen en geschiedenis opruimen

SafariDe optie 'Privé modus' in Safari zorgt ervoor dat er geen sporen van je internet gedrag achter blijven op je Mac. Denk hierbij aan de url's die je hebt bezocht en informatie die is ingevuld op web formulieren. Hoewel het op eerste gezicht lijkt dat alle sporen zijn gewist is dit echter niet het geval.

Wanneer je in Terminal onderstaand commando uitvoert krijg je een overzicht met URL's (inclusief datum en tijd) die recentelijk zijn bezocht met en/of zonder 'Privé modus' geactiveerd. Zelfs wanneer je de optie 'Stel Safari opnieuw in' hebt gebruikt blijven deze gegevens in de 'DNS cache' opvraagbaar.

dscacheutil -cachedump -entries Host

cache_entries

Om de 'DNS cache' te wissen kan je gebruik maken van onderstaand commando in Terminal:

dscacheutil -flushcache

Dit zelfde commando wordt ook op de achtergrond door OS X uitgevoerd wanneer je uitlogt op je Mac. Wanneer je echter bent ingelogd kan ieder ander gebruikers account op je Mac de gegevens uit de 'DNS cache' opvragen zelfs het Gast account!

Dit artikel is verouderd, maar werkt normaal nog steeds volgens de opgegeven procedure. Klik hier voor de procedure om de geschiedenis te wissen van OS X SafariReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!