21 juni 2010

Safari: Verwijder de knop bladwijzer toevoegen

Sinds Safari 4 is de ‘+’ knop voor het toevoegen van een bookmark / bladwijzer samengevoegd met de adresbalk. Met behulp van de optie ‘Weergave ▸ Pas knoppenbalk aan’ is het mogelijk om de knoppenbalk aan te passen en elementen te verwijderen.

Alleen de ‘+’ knop lijkt hier niet aan mee te willen werken, als je deze namelijk uit de knoppenbalk sleept dan verdwijnt daarmee ook de adres- en zoekbalk. Toch is er een manier om alleen de ‘+’ knop uit de knoppenbalk te verwijderen als je dat zou willen.

Ga naar ‘Weergave ▸ Pas knoppenbalk aan’ en sleep de ‘+’ knop in de knoppen balk, hierna verschijnt de ‘+’ knop als een losstaande knop. Sleep deze nieuwe ‘+’ knop vanuit de knoppenbalk uit het safari venster (dus niet naar het venster met alle beschikbare elementen). De ‘+’ knop zal hierdoor verdwijnen uit de knoppenbalk.

Als je knop weer terug wilt in de knoppenbalk sleep dan de ‘+’ knop of de gecombineerde ‘+’, adresbalk, zoekbalk knop weer terug in de knoppenbalk.

Wanneer je de knoppenbalk van Safari opgeruimd wilt houden dan is dit een leuke tip, maakt je dit helemaal niets uit dan kan je het allemaal weer gewoon vergeten :)

Stefan bedankt voor de tip!Reacties


 • jamy015

  21 juni 2010 om 9:41

  Bij mij is er nooit een ‘+’ geweest hoor.

 • theavv

  22 juni 2010 om 10:20

  Ik begrijp echt niet waarom iemand die knop zou willen verwijderen…

 • Sam

  22 juni 2010 om 22:46

  @theavv
  omdat het handiger is om de shortcut cmd+d te gebruiken. en zo krijg je een lekker minimalistische knoppenbalk (mooi)!

 • theavv

  23 juni 2010 om 10:28

  @Sam:
  niet mee eens.

 • Ans

  6 september 2010 om 15:39

  alles gedaan zoals Richard meldde, maar helaas wel + terug in ge balk maar zoekveld, adresveld. hoe krijg ik dit terug???

 • Ans

  6 september 2010 om 15:41

  typte iet te snel: geen zoekveld en geen adresveld dus……

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!