29 maart 2012

10.7Safari: Zoekresultaten binnen een webpagina

In Mac OS X Lion is de zoekfunctie (cmd⌘ + F) binnen Safari gewijzigd, in de voorgaande versies was het namelijk standaard mogelijk om te zoeken op een deel van een woord.

Als je bijvoorbeeld in Snow Leopard zoekt naar ‘ple’ op een webpagina waar ‘Apple’ op voorkomt dan krijg je zoekresultaten te zien, omdat de lettercombinatie ‘ple’ voorkomt in ‘Apple’. Onder Lion krijg je deze zoekresultaten niet te zien omdat deze standaard zoekt naar woorden die beginnen met de opgegeven zoekterm ‘ple’.

Je kunt dit testen door op deze webpagina te zoeken naar ‘ple’, je zult zien dat ‘ple’ in het woord ‘Apple’ niet wordt gemarkeerd.

Gelukkig heeft Apple een mogelijkheid ingebouwd om 'begint met' aan te passen in 'bevat'. Activeer de zoekfunctie met behulp van cmd⌘ + F en klik op het vergrootglas symbool links in het zoekveld. Je kunt hier het zoekgedrag naar wens aanpassen ('begint met' of 'bevat').

Persoonlijk vind ik de 'bevat' optie een stuk handiger handig, omdat je in Safari ook wel eens wilt zoeken naar een bepaalde lettercombinatie.Reacties


  • Noel Bellen

    29 maart 2012 om 14:05

    Bedankt voor de tip. Dit werk echt veel makkelijker.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!