24 juli 2012

Satellite Eyes: Satelliet foto’s als bureauachtergrond

Satellite Eyes is een simpele Mac applicatie die automatisch die je bureau achtergrond aanpast met een satelliet foto van je huidige locatie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de standaard in Mac OS X aanwezige locatie voorzieningen.

Na het starten verschijnt de applicatie in de OS X menubalk en zal de achtergrond op basis van je locatie worden aangepast. Via de voorkeuren van de applicatie kun je ervoor kiezen om deze automatisch te laten opstarten.

Daarnaast kun je de weergave van de satelliet beelden aanpassen om zodoende een rustiger bureaublad te krijgen. Ook is het mogelijk om het zoom niveau van de weergave aan te passen naar straat, wijk, stad of regio.

Voor de weergave van de satelliet foto's wordt gebruik gemaakt van Bing en OpenStreetMap.

Je kunt de Satellite Eyes applicatie gratis downloaden op de website van Tom Taylor:

http://satelliteeyes.tomtaylor.co.uk/Reacties


 • Mowat

  24 juli 2012 om 10:08

  Heb je toch geen extra software voor nodig. Als je in Google maps of zo een schermafbeelding van de satellietweergave van je omgeving maakt en je kiest in systeemvoorkeuren/bureaublad voor deze afbeelding dan staat ze er toch als bureaublad .

 • Matthijs

  24 juli 2012 om 10:57

  Volgens mij hebben jullie deze tip van mij. Ik heb deze tip ongeveer 2 weken geleden ingestuurd. En deze tip staat al een enige tijd op mijn eigen site.

 • Joey Verseput

  24 juli 2012 om 14:05

  @Matthijs

  Als dit zo zou zijn, hadden we je naam gemeld in het artikel. Dat is in dit geval niet zo.

 • Matthijs

  24 juli 2012 om 15:09

  @Joey
  Ik vond het alleen toeval. En ik zei “Volgens mij” Dat betekend dat ik het ook mis kan hebben.

 • Joey Verseput

  24 juli 2012 om 15:33

  @Matthijs
  Zo bedoelde ik het niet hoor. Gebeurt wel vaker dit, want we krijgen namelijk ontzettend veel mailtjes binnen. :)

 • Matthijs

  24 juli 2012 om 19:19

  @Joey
  Weet ik. Staat ook bovenaan de contact pagina vermeld.

 • Tim van Dinther

  31 juli 2012 om 23:25

  Ik heb deze background gedownload en geinstalleerd. Echter ik vond er na een tijdje niets meer aan en besloot het te verwijderen. Maar ik krijg het niet meer verwijderd, staat niet bij programma’s en wil ik de optie kiezen Systeemvoorkeuren – Bureaublad/Schermbeveiliging, dan komt er een zandloper in beeld en kan ik vervolgens niets meer kiezen behalve geforceerd stoppen. Wat kan ik doen om het te verwijderen?
  iMac april 2011 i5

 • Matthijs

  10 augustus 2012 om 10:47

  @Tim
  Gewoon het download downloaden, en op Uninstall klikken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!