23 juli 2012

Oude Outlook .MSG bestanden bekijken in OS X

In de oudere versies van Microsoft Outlook werden e-mails opgeslagen in het .msg bestandsformaat. Dit formaat is standaard niet te lezen onder Mac OS X. Mocht je in je archief nog bestanden tegenkomen in dit formaat dan is het met behulp van een 3rd party tool mogelijk om de inhoud van de opgeslagen e-mail alsnog te kunnen bekijken. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de eventueel aanwezige bijlagen te bekijken en te bewaren.

Je kunt de .MSG bestanden bekijken met behulp van de applicatie MailRaider. Na het eenmalig starten van de applicatie kun je de .MSG bestanden openen door erop te dubbelklikken op het bestand. Op dat moment zal het bestand worden gedecodeerd dit kan enige seconden duren en in sommige gevallen verschijnt de draaiende OS X beachbal. Wacht rustig af en de e-mail zal verschijnen.

De e-mail kun je hierna exporteren in .RTF (rich text format) of het .EML formaat. Wanneer de e-mail bijlagen bevat dan verschijnen deze in een aparte kolom, deze kunnen direct bekeken worden of worden bewaart op een andere locatie.

Mocht je nog .MSG bestanden bezitten uit je Windows tijd dan is MailRaider een zeer handige tool om deze bestanden te bekijken. De applicatie is zeker niet de snelste maar doet uiteindelijk wel waar het voor bedoeld is. De aplicatie werkt onder Mac OS X 10.5, Leopard, 10.6 Snow Leopard en 10.7 Lion

Je kunt MailRaider gratis downloaden op de website van ontwikkelaar 45rpm Software. Als de applicatie nuttig voor je is kun je via deze website een bedrag doneren wat ten goede komt aan een goed doel.

http://www.45rpmsoftware.com/45RPM/mailraider.shtmlReacties


 • marthijs

  23 juli 2012 om 15:52

  Is er ook een soortgelijk iets voor .pst bestanden?

 • michael

  23 juli 2012 om 23:08

  Daar ben ik ook benieuwt naar. Voor .pst bestanden

 • Herman

  24 juli 2012 om 11:46

  Zelf gebruik ik Klammer. Gratis te downloaden uit de App store.

 • Klaas

  13 oktober 2013 om 10:45

  De extensie msg simpelweg veranderen in eml werkt ook…

 • Paul

  11 maart 2014 om 11:27

  Ik wil van Outlook voor Mac 2011 overstappen naar Mail. Ik kan nergens vinden hoe ik mijn bestaande PST file met mijn hele mail-historie kan overhevelen. Importeren vanuit Mail lukt niet. Exporteren vanuit Outlook ook niet.
  Wie kan mij adviseren?
  Imac 2013/Maverick/Office 2011 for Mac

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!