18 maart 2012

Screensaver+ een iOS Lockscreen voor je Mac

Met behulp van de gratis schermbeveiliging applicatie 'Screensaver+' is het mogelijk om je Mac te voorzien van een iOS lockscreen (toegangsscherm). Tevens kun je deze schermbeveliging gebruiken om je Mac automatisch te vergrendelen.

Voor het ontgrendelen kun je gebruik maken van een unlock-patroon zoals deze wordt gebruikt in het Android OS. Daarnaast kun je ervoor kiezen de schermbeveliging te verlaten met behulp van de muis of de stop knop onderin het scherm.

Wanneer de schermbeveiliging actief is zal deze standaard de Mac OS X wallpapers weergeven, het is ook mogelijk om foto's die op je Mac aanwezig zijn hiervoor te selecteren. Helaas kun je geen foto's uit de iPhoto bibliotheek selecteren.

De layout van de schermbeveiliging ziet eruit zoals het toegangsscherm van de iPad. De schermbeveiliging geeft je de mogelijkheid om de layout op een aantal punten aan te passen, zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een standaard of flipklok bovenin het scherm. Linksboven in het scherm wordt het Wi-Fi signaal en de naam van het netwerk weergegeven. Rechtsboven wordt de batterijduur.

Er zijn meerdere applicaties in de Mac App Store beschikken die dezelfde functionaliteit als Screensaver+, het grote voordeel van deze is App is dat je hem gratis kunt downloaden:

Screensaver + free
Screensaver + freeCategorie: Entertainment, Lifestyle
Ontwikkelaar: Voros Innovation & Business Services Pty Ltd
Mac OS X  4+  5 MB DOWNLOAD GRATIS

Op zoek naar meer gratis software voor je Mac? check: freewareReacties


 • Ruben Stadman

  18 maart 2012 om 14:10

  lijkt me leuk maar het is toch niet zoals bij lockscreen 2 dat hij de screensaver niet laat beginnen als hij gelockt is?

 • Sjoerd

  19 maart 2012 om 11:04

  Een iOS lockscreen met Android unlock methode?! Volgens mij is er iemand in slaap gevallen…

 • Michelle

  7 april 2012 om 12:47

  cool!

Een reactie toevoegen: