30 maart 2011

Set Icon: Eenvoudig de icons van je drives wijzigen

set-iconSet Icon is een kleine applicatie die het snel en eenvoudig mogelijk maakt om het icon van een (externe)harddisk/USB-Stick te wijzigen. Je kunt hiervoor gebruik maken van iconen in het ICNS formaat of door standaard OS X ondersteunde grafische bestanden. Wanneer je een eigen afbeelding wilt gebruiken, dan geeft een afbeelding van 512 x 512 pixels het beste resultaat.

Het gebruik van Set Icon is zeer eenvoudig, sleep het bestand in het Set Icon venster selecteer de drive en klik op de knop "Set Icon". Van de afbeelding wordt een complete schaalbare icon-set gemaakt, hierdoor verschijnt het icon bijvoorbeeld ook juist in de Apparaten kolom van Finder. Het icon weer verwijderen kan je doormiddel van de optie "Remove Custom Icon".

seticon

Het kan voorkomen dat na het aanklikken van de "Set Icon" knop het icon niet veranderd, in dat geval (veroorzaakt door een kleine bug) kan je nogmaals op de knop drukken en zal het icon als nog gewijzigd worden.

Set Icon is donationware en gemaakt door Computer Sience student Alex Pardoe.
Meer informatie: http://digitalpardoe.co.uk/

Op de website kan je naast de Set Icon applicatie ook complete icon sets downloaden voor de WD My Book en WD My Passport.

Het door mij in het voorbeeld gebruikte Sandisk Cruzer icoon is gemaakt door Paul Martin en kan je hier downloaden: [download#5]Reacties


 • iGeek

  30 maart 2011 om 18:16

  Eén grote bug. Een andere drive selecteren werkt heel vaak niet, en als je een foto in het vak sleept en daarna “set icon” aanklikt zegt ‘ie “No image selected”

 • Ivan

  30 maart 2011 om 18:41

  Ik gebruik liever Candybar. Maar ja, dat kost wel iets van 29$ of zo. Daar staat wel een zeer mooie UI en veel features tegenover. Zijn er eigenlijk nog meer mensen hier die Candybar gebruiken? Zelf vind ik de Litho serie het mooiste :-)

  Voor meer info: http://www.panic.com/candybar/

  Op de iconfactory zijn trouwens zeer veel (gratis) icons te vinden: http://iconfactory.com/freeware/icon
  Als je op het appeltje klikt krijg je gewoon een .dmg met .icns bestanden. Als je op het container icoontje klikt, krijg je een ‘icontainer’ voor gebruik met Candybar.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!