2 september 2012

10.8Snel een berichtencentrum notificatie van het scherm verwijderen

Dankzij Mountain Lion is het nu ook mogelijk om meldingen te ontvangen op je Mac. Met behulp van het berichtencentrum mis je nooit een melding of activiteit. Het berichtencentrum kun je op verschillende manier activeren, zelfs in schermvullendeweergave.

Wanneer je beschikt over een Trackpad dien je twee vingers naast elkaar te plaatsen zo rechts mogelijk op het trackpad en vervolgens een swipe-beweging te maken van rechts naar links. Daarnaast kun je ook op het icon klikken in de menubalk of een toetscombinatie toekennen.

Wanneer je een notificatie ontvangt blijft deze enige tijd op het scherm aanwezig. Helaas is er geen verwijder-knop om deze te verbergen. Echter is het toch vrij eenvoudig om een notificatie te verwijderen van je scherm met een simpele multitouch beweging.

Wanneer je een notificatie ontvangt volstaat het om met je muisaanwijzer op de notificatie te gaan staan en een swipe-beweging te maken met behulp van twee vingers naar rechts op het trackpad. De notificatie verdwijnt onmiddellijk.

Meer tips over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


 • Rob

  2 september 2012 om 9:07

  Een swip-beweging ???

 • Jasper

  2 september 2012 om 9:43

  Dan moet je ook MELDINGEN instellen ipv STROKEN !

 • Rob

  2 september 2012 om 9:57

  nee, een swipe-beweging.

 • Dirk

  4 september 2012 om 9:49

  Gewoon op dubbelklikken werkt ook, maar de swipe is wel mooier

Een reactie toevoegen: