20 juli 2011

Software-update: iWork ’09 update 6 (Lion support)

Na de release van Mac OS X Lion is er door Apple ook een software-update beschikbaar gesteld voor iWork '09.

De update is speciaal bedoeld voor de nieuwe Mac OS X Lion gebruikers en voegt de onderstaande Lion ondersteuning toe aan de individuele iWork applicaties:

• Schermvullende weergave
• Hervatten
• Automatisch bewaren
• Versies

De software-update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van iWork 9.0 en hoger.

Voor meer informatie over de softwareupdate en de wijzigingen in de afzonderlijke applicaties van iWork '09 kun je terecht op de onderstaande Apple support pagina:

http://support.apple.com/kb/HT4684?viewlocale=nl_NLReacties


 • Roy

  20 juli 2011 om 18:17

  Bij mij vind hij de update niet?

 • Robert

  20 juli 2011 om 20:53

  Iemand anders dezelfde ervaring, na het installeren van de update werkt pages niet echt lekker meer. Wat mij bijvoorbeeld is gebeurt, als ik een nieuw bestand maak (leeg), deze vervolgens probeer op te slaan. Dan kan ik de naam van het document (std. Naamloos) niet aanpassen ????

 • KvdLinde

  20 juli 2011 om 23:19

  Hoi Roy.

  Heb jij iWork, vanuit de App Store geïnstalleerd.
  Dan heb jij gelijk de Lion versie van iWork.
  Daarom geen update voor iWork.
  Zelfde geld voor iLife.

 • Jean

  21 juli 2011 om 8:08

  Ik zie bij de uitleg over verslons dat je in de rechterbovenhoek moet kunnen klikken voor een aantal opties. Dit lukt bij mij niet in pages bijvoorbeeld.
  Ik kan wel via het menu een versie bewaren of een eerdere versie zoeken , maar niks in de rechterbovenhoek ( behalve dan naar fullscreenapp gaan) ?

 • sypie

  21 juli 2011 om 16:56

  Ow, vergeet de update van Safari 5.1 niet:
  Deze update bevat nieuwe functies, waaronder:

  Leeslijst: U kunt eenvoudig webpagina’s en koppelingen aan uw leeslijst toevoegen, zodat u deze kunt bekijken wanneer u er tijd voor hebt.
  Nieuwe procesarchitectuur: Safari is opnieuw geprogrammeerd, waardoor de stabiliteit verbeterd is en de reactiesnelheid is verhoogd.
  Hervatten: In het paneel ‘Algemeen’ van de Safari-voorkeuren kunt u instellen dat bij het starten van Safari de vensters worden geopend die in de laatste browsersessie geopend waren.
  Meer privacy: Via het nieuwe paneel ‘Privacy’ in de Safari-voorkeuren kunt u eenvoudig gegevens verwijderen die websites mogelijk op uw computer achterlaten.

  Andere verbeteringen:

  Veilig automatisch vullen: Met Safari kunt u formulieren snel invullen en uw persoonlijke gegevens privé houden.
  Zoekoptie: Wanneer u zoekt in Safari, kunt u opgeven of u wilt zoeken naar tekst die de tekst bevat die u in het zoekveld typt of naar tekst die met deze zoektekst begint.
  Downloads slepen: U kunt nu onderdelen uit het venster ‘Downloads’ slepen, zodat u gedownloade bestanden snel en eenvoudig op het bureaublad kunt plaatsen.
  Geavanceerde webtechnologieën: Safari biedt nu ondersteuning voor schermvullende webpagina’s, het cachen van media met behulp van de HTML5-programmacache, MathML, Web Open Font Format, automatische woordafbreking volgens CSS3, verticale tekst volgens CSS3, tekstbenadrukking volgens CSS3, Window.onError en opgemaakte XML-bestanden.
  Nieuwe extensie-API’s: Ontwikkelaars kunnen nu gebruikmaken van nieuwe Safari-extensieondersteuning voor popovers, menu’s, nieuwe eventklassen en interactie met Reader.

  Raadpleeg voor meer informatie over de verbeteringen op het gebied van stabiliteit, compatibiliteit en bruikbaarheid de volgende webpagina: http://support.apple.com/kb/HT4611?viewlocale=nl_NL

  Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update de volgende webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

 • Ralf

  30 juli 2011 om 22:51

  Update iWork wordt bij mij wel aangekondigd maar niet (volledig) geïnstalleerd. Numbers heeft bijvoorbeeld nog steeds versienummer 2.0.XXX en niet 2.1 wat het zou moeten zijn. Iemand al een oplossing hiervoor?

 • Ralf

  3 augustus 2011 om 20:59

  Opgelost! Ik had de Pages, Numbers, Keynote direct in de map Programma’s gezet. Toen ik de programma’s in de map iwork had gezet, de update handmatig van de Apple-website had gedownload kon ik deze zonder problemen installeren.

Een reactie toevoegen: