12 mei 2017

iCloud activeren voor Pages, Numbers en Keynote bestanden

Al enige tijd is het mogelijk om de documenten die je maakt in Pages, Numbers en Keynote te bewaren in iCloud. Het grootste voordeel hier van is dat alle bestanden beschikbaar zijn op al je apparaten en in iCloud worden bewaard. Hierdoor heb je altijd de recentste versie van een bestand op je apparaat en wordt dit onmiddellijk gesynchroniseerd met al je apparaten.

iWork maakt voor deze dienst gebruik van iCloud Drive en de iCloud-opslag die je ter beschikking hebt. Wanneer je iCloud wil gaan gebruiken voor iCloud moet je er rekening mee houden dat dit gebruik zal maken van je iCloud-opslag. Standaard krijgt iedereen gratis 5GB iCloud-opslag, via een aankoop kun je de opslag uitbreiden.

iCloud activeren voor Pages, Numbers en Keynote in iOS

• Open Instellingen
• Tik boven in op je naam
• Navigeer naar iCloud
• Zoek in de lijst naar Pages, Numbers en/of Keynote

Activeer de schakelaar achter de app om deze toegang te geven tot iCloud. Heb je iOS 10.2.1 of eerder? Dan kun je dit activeren via Instellingen ▸ iCloud ▸ tik op 'iCloud Drive'. Start eventueel de iWork applicatie op om het synchronisatie proces met iCloud te starten, de documenten worden geupload en zijn vanaf dan beschikbaar via iCloud.com en op alle apparaten waar iCloud actief is.

iCloud activeren voor iWork

iCloud activeren voor iWork in macOS (OS X)

Uiteraard kun je ook iCloud voor iWork gebruiken op een Mac. Open  ▸ systeemvoorkeuren en navigeer naar het voorkeurenpaneel 'iCloud'. Klik vervolgens op 'Opties' achter 'iCloud Drive'. Vink hier vervolgens Pages, Numbers en/of Keynote aan. De bestanden worden geupload naar iCloud en samengevoegd met de overige documenten. Wanneer een bestand dubbel aanwezig is zal iCloud je vragen welke versie je wil bewaren.

Lees ook: Pages, Numbers, Keynote, iMovie en GarageBand vanaf nu gratisReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: