21 december 2010

Softwareupdate: iPhoto ’11 (9.1.1)

Apple heeft vandaag een softwareupdate (65MB) uitgebracht voor iPhoto ’11. Volgens de release notes wordt de algehele stabiliteit verbeterd en zijn enkele kleine problemen verholpen.

Uit deze update blijkt dat Apple wel degelijk naar zijn eindgebruikers luistert, het is namelijk na deze softwareupdate weer mogelijk om foto's via een extern e-mailprogramma te versturen (iPhoto ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen).

Hieronder een overzicht van de overige verbeteringen:

• De thema's 'Klassiek' en 'Reportage' zijn nu beschikbaar voor het versturen van een e-mailbericht.
• Voor foto's die aan een e-mailbericht worden toegevoegd, kunnen nu de formaten 'Klein', 'Standaard' en 'Groot' worden gekozen.
• De betrouwbaarheid bij het bijwerken van een bibliotheek van een eerdere versie van iPhoto is verbeterd.
• iPhoto behoudt nu de juiste sorteervolgorde van gebeurtenissen na het bijwerken van een bibliotheek.
• Namen van gebeurtenissen in kopteksten kunnen nu in de fotoweergave worden bewerkt.
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat er dubbele foto's werden toegevoegd aan een MobileMe-album.
• In de scroloverlay worden beoordelingen nu juist weergegeven wanneer foto's op beoordeling worden gesorteerd.
• Foto's worden nu juist gesorteerd wanneer een beoordeling wordt gewijzigd en foto's op beoordeling worden. gesorteerd.
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat tekstopmaakregelaars ontoegankelijk werden bij het bewerken van een kalender.

De update wordt door Apple aanbevolen voor alle gebruikers van iPhoto '11 en is vanaf nu beschikbaar in:  menu ▸ Softwareupdate...Reacties


 • ivan

  22 december 2010 om 0:25

  Hallo allemaal,

  Na het installeren van update 9.1.1 iphoto, start mijn iphoto niet meer op. Heeft iemand een oplossing of het zelfde probleem?

  Bedankt

 • W van den Berg

  22 december 2010 om 3:39

  Ik heb het volgende probleem met de update.
  Als ik een aantal foto’s op de klassieke(nieuwe) manier verstuur via de mail komen er een paar niet als afbeelding binnen maar in een kader met daarin een VRAAGTEKEN,zijn er meer mensen die dat ook hebben of herkennen.

 • Mark

  22 december 2010 om 15:03

  Jammer dat er nog steeds een nieuwe foto wordt aangemaakt wanneer je ervoor kiest een foto te bewerken met een extern programma. Opslaan en daarna terug vinden van je foto is helemaal een drama. Hij geeft bij mijn dan een zwart vlak met een uitroepteken… Hopelijk wordt dit opgelost in een volgende update.
  Verder voor als nog geen problemen.

 • wibo53

  22 december 2010 om 18:39

  @ivan ik heb geen problemen

 • outsider

  22 december 2010 om 22:57

  Nog steeds zijn er sommige foto’s die na installatie van iphoto 11 niet herkent worden; komt de draaiende strandbal erg veel in beeld en is de gezichtsherkenning nog erg onzorgvuldig!

 • W van den Berg

  23 december 2010 om 7:36

  Ook komt er onder in beeld als je een map geselecteerd om deze te bekijken een filmstrook waar alle foto’s van deze map in zouden moeten staan om makkelijk te kunnen wisselen tussen foto’s,maar bij mij is deze filmstrook allemaal dezelfde foto,maar als je ze aanklikt komt wel de goede foto uit de geselecteerde map naar voren.

 • W.Janssens

  24 december 2010 om 19:25

  deel van de foto’s worden bij het inzoomen niet meer herkend.

 • Loek

  27 december 2010 om 11:42

  Probleem van vorige versie nog steeds aanwezig. Na synchroniseren met zowel mijn iPhones als met mijn iPad, is nog steeds de volgorde van de gebeurtenissen verkeerd. In iphoto staan ze op volgorde van titel en in de gesynchroniseerde apparaten komen ze op volgorde van aanmaak te staan. Dit is nog steeds niet te wijzigen. Jammer….

 • Jan T

  27 december 2010 om 18:50

  Mark. Ook bij mij wordt – bij sommige foto’s – in i photo 11 een nieuwe aangemaakt als je hem probeert te bewerken met een extern programma als bv CS5 Heb jij of iemand anders hiervoor al een oplossing ?? Ook heb ik het probleem met het zwarte vlak en uitroepteken bij het terugzoeken van foto’s

 • Gerrit

  30 december 2010 om 7:59

  W v d Berg, hier het zelfde probleem met het versturen van foto’s vanuit mail (komt bij ontvanger binnen als veld met vraag tekenen) zijn hier nog ideeën over?

 • Harry

  13 februari 2011 om 12:21

  Sinds iphoto ’11 grote problemen. Iedere keer wanneer ik hem opstart begint het circus van voren af aan. Hij bewaart bij afsluiting van het prgramma wel, tenminste hij laat het betreffende balkje zien, maar doet dat kennelijk niet. Want bij opnieuw opstarten zoekt hij naar nieuwe versies en begint weer opnieuw van voren af aan. Weet iemand een oorzaak c.q een oplossing?

 • Birgit

  30 juni 2011 om 21:52

  Ik ben nieuwsgierig Ivan hoe het bij is afgelopen. Ik ondervind hetzelfde probleem. Iphoto opent niet meer. Krijg meteen de melding; kan programma niet openen. Mogelijk beschadigd of onvolledig. Zit grijs Icoontje over de iphoto logo heen. Heb jij het weer werkend gekregen? Dank voor je info.

 • rosi

  5 juli 2011 om 23:54

  Helaas, bij mij exact hetzelfde probleem na update iLife11: iPhoto kan niet worden geopend omdat het mogelijk beschadigd of onvolledig is.
  Als ik kijk naar Deze mac en dan naar programma’s dan zie ik bij iPhoto geen versienr staan en ook de kolom “soort” is niet ingevuld. Vreemd! Wie weet de oplossing? Ik heb al update gedaan, maar na installatie te hebben doorlopen stopt hij bij doelvolume kiezen en geeft de melding: iPhoto kan niet worden geinstalleerd op deze schijf. Voor het installeren van deze update is iPhoto 9.0 of hoger vereist. Ik snap het niet. wie kan me op weg helpen.

 • alex

  14 oktober 2011 om 2:42

  ik heb dus ook het probleem als ik iphoto open geeft hij aan beschadigd of onvolledig en opent niet wat kan ik doen! Wie kan mij helpen??

 • sal

  29 november 2011 om 0:22

  ik heb ook hetzelfde probleem na een update van iphoto is ie vastgelopen en nu kan nik m niet meer openen geeft ie aan beschadigd of onvolledig te zijn. ben bang al mijn foto’s kwijt te zijn. en weet niet hoe ik dit moet oplossen. is het jullie gelukt??
  wie kan mij helpen?

  gr Sal

 • Ann

  7 januari 2012 om 17:47

  Bij veel van mijn foto’s verschijnt ook een uitroepteken als ik ze selecteer en aanklik. De miniatuur vertoont wel de goede foto maar als ik deze dus aanklik verschijnt er een zwart vlak met uitroepteken

 • Paul

  21 maart 2012 om 13:30

  Door de software update 9.1.1 en/of Lion kan ik geen fotoboeken, kaarten, kalenders meer maken. Na bijvoorbeeld foto’s en een fotoboek geselecteerd te hebben en ik het fotoboek wil bewerken gebeurt er niets. Soms bevriest het programma. Heeft iemand dezelfde problemen en weet hoe ik het probleem kan verhelpen?

 • Anita

  4 september 2013 om 20:09

  Heeft er iemand al een definitieve oplossing voor de foto’s waarvoor een uitroepteken in de plaats wordt getoond?

  De foto wordt met finder NIET gevonden!!

  Anita

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!