22 december 2010

Zoeken in de webhistorie met Safari help

In Mac OS X zijn er verschillende manieren beschikbaar om een recent bezochte webpagina terug te vinden. Je kan gebruik maken van de geschiedenis optie binnen Safari of het standaard in OS X aanwezige Spotlight. Deze laatste optie is waarschijnlijk de minst efficiënte manier aangezien deze methode ook naar bestanden op je harddisk gaat zoeken.

In Safari zelf is er een hele bijzondere manier beschikbaar om te zoeken naar recent bezochte pagina's, deze zit verborgen in het help-menu van de applicatie.

Om een zoekopdracht uit te voeren ga je naar Safari ▸ Help ▸ 'Zoek' of gebruik de toets combinatie cmd⌘ + ?. Typ je zoekopdracht in de zoek-box en Safari zal gaan zoeken in de beschikbare help onderwerpen, bladwijzers en de titels van de recent bezocht webpagina's.

De zoekresultaten verschijnen direct in het help-menu, door je muis op een resultaat te plaatsen wordt automatisch door middel van de blauwe pijl indicator aangegeven waar het resultaat is terug te vinden. Persoonlijk vind ik dit toch wel een hele coole manier van zoeken.

Het zoeken op de bovenstaande manier is niet perfect. Er wordt namelijk alleen gezocht in de titels van de webpagina's en het help menu is snel te smal om de juiste pagina binnen een website te herkennen. Maar toch is het een handige manier om snel een recent bezocht pagina terug te vinden.Reacties


  • Dagaloni

    22 december 2010 om 9:57

    Wat is het grote verschil tussen deze manier en spotlight? Zal safari nauwkeuriger zijn?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!