16 april 2017

Spotify toevoegen aan een Sonos-systeem en benaderen vanuit de app

spotify afspeellijsten

De speakers van Sonos zijn dan zeker een aanrader voor iedere muziek en Apple liefhebber. De krachtpatsers hebben ondersteuning voor verschillende muziekdiensten zoals Apple Music, maar ook Spotify. Uiteraard kun je ook je eigen muziekbibliotheek beluisteren of radio met TuneIn.

Spotify is de grondlegger van muziekstreamingdiensten en met een account heb je toegang tot miljoenen nummers die je kunt afspelen op je Sonos speakers. Onmiddellijk kun je gehele albums streamen, maar ook afspeellijsten en artiesten. Via de Sonos applicatie start je Spotify op, maar daarna moet de app niet meer actief zijn. Zo kun je gewoon je muziek vanaf het internet streamen naar de speakers.

Spotify koppelen aan je Sonos-systeem

• Open de Sonos applicatie
• Tik op de drie horizontale strepen om de instellingen te openen
• Kies voor 'Muziekservices toevoegen'
• Zoek in de lijst naar 'Spotify' en open deze
• Tik op 'Aan Sonos toevoegen'

Spotify toevoegen aan sonos

Volg de stappen op het scherm om Spotify toe te voegen aan je Sonos apparaten. Op een gegeven moment moet je een herkenbare naam invullen. Eventueel kun je nog meerdere Spotify accounts toevoegen zodat iedereen in huis toegang heeft, met behulp van de namen kun je de accounts uit elkaar houden. Tijdens het installatie proces kun je Spotify koppelen aan je Sonos account, dit is aan te raden wanneer je de speakers direct vanuit de Spotify applicatie wil benaderen.

Sonos speakers benaderen vanuit de Spotify app

Het voordeel van Spotify t.o.v. Apple Music is het feit dat je de Sonos speakers direct vanuit de Spotify applicatie kunt bedienen. Speel een nummer af en tik onderaan op 'Apparaten beschikbaar' en kies vervolgens je Sonos speakers.

Sonos speakers benaderen vanuit de Spotify app

Uiteraard kun je ook vanuit de Sonos applicatie onmiddellijk je Spotify afspeellijsten en muziekbibliotheek raadplegen. Tik op de drie horizontale strepen om de instellingen te openen en navigeer naar 'Spotify', selecteer eventueel een account en kies een gewenste optie, bijvoorbeeld 'Jouw muziek'. Je krijgt nu een overzicht van alle artiesten, albums, muzieknummers en afspeellijsten die je hebt toegevoegd aan je muziekbibliotheek. Open een gewenst onderdeel en speel de muziek af. Je kunt nu de app afsluiten, het systeem blijft de muziek via het internet afspelen.

Sonos Controller
Sonos ControllerCategorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: Sonos, Inc.
iPad & iPhone  4+  110 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Sonos speakers koppelen aan je thuisnetwerkReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!