4 november 2011

10.7Spotlight: Extra informatie bij zoekresultaten

In Mac OS X Lion is Spotlight uitgebreid met een aantal erg handige functies zoals bijvoorbeeld het tonen van voorvertoningen. Door de muis op een zoekresultaat te plaatsen verschijnt er een preview op het scherm.

Stiekem heeft Apple ook nog een goed verborgen extra optie toegevoegd aan Spotlight. Het is namelijk mogelijk om via een extra statusbalk additionele informatie te tonen bij een zoekresultaat. Dit werkt als volgt:

Type in het Spotlight zoekveld rechtsboven in scherm een zoekterm. Wanneer de resultaten verschijnen houdt je de cmd⌘ toets ingedrukt en plaats je de muis op een zoekresultaat. Er verschijnt nu onder de voorvertoning een extra statusbalk. In deze statusbalk verschijnt extra informatie over de zoekterm. Bij een e-mail wordt bijvoorbeeld het pad in de inbox weergegeven, bij bestanden verschijnt een omschrijving aangevuld met het volledige pad naar het bestand.

David, bedankt voor de tip!Reacties


 • Tjeerd X.

  4 november 2011 om 10:20

  hoe kom jij aan die PDF ???

 • Rob Vermeulen

  4 november 2011 om 20:57

  Dat hebben ze wel erg goed verstopt zeg! Ik was al teleurgesteld dat de tooltip-padverwijzing in Spotlight verdwenen was. Bij een bestand zie je dus afwisselend de naam en het pad. Als je niet kunt wachten, kun je alt ⎇ erbij nemen, dan wisselt de informatie meteen.

 • Jeroen Stoker

  5 november 2011 om 17:38

  Ze hebben nog meer verstopt daar. Als je CMD ingedrukt houdt, en daarbij ook de alt, zie je het pad waar een bestand staat.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!