10 juli 2012

Systeem activiteit monitoren vanuit het Dock

Met behulp van de activiteitenweergave applicatie die standaard aanwezig is in Mac OS X kun je exact bekijken wat het huidige geheugen, processor of netwerk gebruik is.

Hierbij is het ook mogelijk om één van deze opties weer te geven in het Dock. Hierdoor wordt het applicatie icon vervangen door actuele metertjes of grafieken die direct inzicht geven over het gebruik.

Start de activiteitenweergave applicatie en klik op het icon van de applicatie met behulp van een secundaire muisklik (ctrl + klik). Selecteer in het context-menu de optie 'Dock-symbool'. Je kunt nu kiezen uit één van de onderstaande weergaves:

Toon CPU-gebruik: Per processor core zal de belasting worden weergegeven met behulp van een metertje.

Toon CPU-geschiedenis: De belasting van de processor cores over de afgelopen 60 seconden zal worden weergeven.

Toon netwerkgebruik: In deze grafiekweergave wordt het inkomend (groen) en uitgaand (rood) netwerk verkeer weergegeven.

Toon schijfactiviteit: Een grafiekweergave van alle lees (groen) en schrijf (rood) acties.

Toon geheugengebruik: Een taartgrafiek waarbij het actuele geheugengebruik wordt weergegeven. Beschikbaar geheugen (groen), Wired (rood), Actief (geel) en Inactief (blauw).Reacties


  • Anna

    8 april 2016 om 11:14

    Ik heb mijn mac op Engels ingesteld, waar vind ik dan activiteitenweergave. maw wat is dat in het Engels? Ik wil graag weten hoeveel geheugen ik heb gebruikt, maar kan het nergens vinden omdat alles in het Nederlands wordt uitgelegd. Dank je wel!

  • Wesley Fabry

    8 april 2016 om 11:14

    In het engels is dit: Activity Monitor

Een reactie toevoegen: