10 juli 2012

Tekstvervanging activeren in Pages

In Mac OS X 10.7 Lion is het mogelijk om gebruik te maken van symbool- en tekstvervanging. Deze optie is terug te vinden in  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Taal en tekst ▸ tabblad: Tekst. Je kunt hier de optie activeren alsmede je eigen tekstvervanging toevoegen. Deze tekstvervangingen zijn hierna in de standaard Mac OS X applicaties bruikbaar (Teksteditor, safari, mail, etc.).

Wanneer je echter gebruik maakt van Pages dan zul je merken dat de tekstvervangingen die zijn ingesteld via de systeemvoorkeuren niet werken. Pages maakt namelijk gebruik van een eigen tekstvervanging. Deze kun je instellen via: Pages ▸ Voorkeuren ▸ Automatisch correctie-voorkeuren ▸ optie: Vervanging symbolen en tekst.

Activeer de optie en maakt de gewenste vervangingen actief, met behulp van de '+' knop kun je een eigen vervanging toevoegen. Sluit de Pages voorkeuren en de vervangingen zijn direct actief.

Screencast:Reacties


  • Hans

    11 juli 2012 om 16:52

    Bij mij werken de vervangingen niet in Mail? Hebben jullie enig idee hoe dit kan natuurlijk liever nog hoe ik dit op kan lossen?

    Met vr. gr. Hans

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!