9 juli 2012

De inhoud van een installer package bekijken

Wanneer je applicatie onder Mac OS X Wilt installeren dan volstaat in de meeste gevallen het mounten van het .dmg bestand en daarna het applicatie icon naar de Prgramma's map slepen.

Op het moment dat je een applicatie wilt installeren die bestanden in de systeemmappen van Mac OS X wilt plaatsen dan worden dergelijke programma's vaak als een installer package aangeboden. Als je exact wilt weten welke bestanden er door de installer worden geïnstalleerd dan kun je dit heel eenvoudig bekijken.

Start het installer package en ga naar:

Installatieprogramma ▸ Archief ▸ Toon bestanden

Of maak gebruik van de toetscombinatie cmd⌘ + I, er verschijnt nu een nieuw venster waarin de bestanden per map worden weergegeven. Eventueel kun je met behulp van de zoekbalk zoeken naar een bepaald bestand in het package. Deze optie is zeer handig op het moment dat het installer package van een dubieuze website is gedownload.

Mochten er tijdens de installatie van een applicatie problemen voordoen dan kun je het logbestand van de installer bekijken, deze kun je terugvinden onder:

Installatieprogramma ▸ Venster ▸ Installatielogbestand

In het logbestand kun je exact zien welke acties er zijn uitgevoerd door de installer en de eventuele foutmeldingen. Selecteer in het venster de optie: 'Toon fouten en voortgang', doe je dit niet dan zie je alleen de eventuele foutmeldingen.

Geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!