9 juli 2012

Sip: Gratis alternatief voor de standaard Mac OS X Digitale-kleurenmeter

Standaard is Mac OS X voorzien van een Digitale-kleurenmeter applicatie, hiermee kun je de kleurcodes van een bepaald element op scherm snel herleiden.

Start de applicatie en plaats de muisaanwijzer op een bepaalde kleur en automatisch verschijnen de waardes, deze kunnen worden weergegeven in sRGB, RGB en Adobe RGB, daarnaast heb je deze keuze uit decimale of hexadecimale waardes.

Wanneer je als grafisch ontwikkelaar behoefte hebt aan meer functionaliteit dan is het aan te raden om de gratis applicatie 'Sip' eens te installeren.

Met de Sip applicatie is het mogelijk om direct vanuit de Mac OS X menubalk kleuren te traceren. De kleurcodes kunnen in 12 formaten worden weergeven (CSS Hex, CSS3 HSL, CSS3 RGB, Calibrated NSColor HSB, Calibrated NSColor RGB, Device NSColor CMYK, Device NSColor RGB, UICOlor HSB, UICOlor RGB, CGColor GEneric RGB en CGColor Generic CMYK).

Via de menubalk optie 'Pick color' kun je een kleur op het scherm selecteren, er verschijnt een vergrootglas om de exacte kleur te kunnen selecteren. Door op de muisknop te klikken wordt automatisch de kleurcode op het OS X klembord geplaatst. Het formaat hiervan kun je naar eigen wens aanpassen in de voorkeuren van de applicatie.

In de voorkeuren kun je tevens aangeven hoeveel recente kleuren er bewaard moeten worden en kun je toetscombinaties aan de applicatie toekennen, dit kan ontzettend handig zijn als vele gebruik maakt van de applicatie.

Sip kun je gratis downloaden in de Mac App Store:


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Ruben

  9 juli 2012 om 14:32

  nice, ik zocht hier vroeger heel lang naar zo’n soort gratis programma

 • Joop Vos

  9 juli 2012 om 17:51

  Komt in de buurt van en is bijna gelijk aan ColorSnapper … maar Sip is er nog net niet … wordt nog aan gesleuteld zo vertelde de maker. Gratis dus uitproberen!

 • Lars Nieuwenhuizen

  12 juli 2012 om 17:41

  Is een handige tool. Ik gebruik zelf voornamelijk om even snel een hex code voor kleur op te zoeken voor css.

 • Martin

  14 juli 2012 om 12:32

  Volgens mij is dit niet meer gratis?
  Erg jammer want het ziet er prachtig uit en zou ideaal zijn voor o.a. studenten…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!